جمعه ۰۵ دی ۹۹ ۱۹:۳۲ ۲۴ بازديد
كدو سبز علاوه بر فيبر بسيار بالايي كه دارد، كالري بسيار پاييني داشته و در دسته مواد غذايي با كالري منفي به حساب ميآيد.
كشك كدو يكي از غذاهاي محلي كرمان است كه عليرغم خوشمزگي و مقوي بودنش، طرز تهيه بسيار آساني دارد. در اين مقاله از مجله دلتا شما رو با نحوه پخت اين خوراك لذيذ و خواص كشك كدو آشنا ميكنيم. پخت كشك كدو بسيار شبيه كشك بادمجان است و حتي ساده تر از آن است. در ادامه طرز تهيه كشك كدو را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- كدو: ۴ عدد
- پياز: ۱ عدد
- سير: ۲ حبه
- كشك: به ميزان لازم
- گردوي آسياب شده: به مقدار دلخواه
- نمك، فلفل، زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهيه كشك كدو
- ابتدا كدوهايمان را پس از پوست گرفتن، خرد كرده و سرخ ميكنيم.
- البته كساني كه رژيم غذايي با محدوديت سرخ كردن دارند، ميتوانند كدوها را بخار پز كنند. (همچنين ميتوانيد كدوهاي خرد شده را درون قابلمه ريخته، در قابلمه را بگذاريد و شعله گاز را كم كنيد تا كدوها آهسته آهسته پخته شده و نرم شوند.)
- يك عدد پياز و دو حبه سير را خرد كرده به طور جداگانه سرخ ميكنيم.
- بخشي از پياز سرخ شده را به كدو سرخ شده اضافه ميكنيم.
- اگر كدو را بخار پز كردهايد در همان ابتدا يك عدد پياز رنده كرده و به كدوهايتان در قابلمه اضافه ميكنيد تا كدوها به همراه پياز رنده شده بخارپز شوند و طعم پياز را به خود بگيرند.
- ديگر نيازي نيست پياز را سرخ كنيد و به كدو اضافه كنيد. فقط مقداري سير را سرخ كرده تا در مرحله آخر پخت غذا براي تزيين روي غذا از آن استفاده كنيد. حتي اگر با سرخ كردن سير هم مشكل داريد ميتوانيد سيرها را هم در همان مرحله اوليه به ظرف كدوي خرد شده روي گاز اضافه كنيد. تا همراه با پيازهاي رنده شده و كدوها بخارپز شود.
- در اين مرحله كدوها را له كرده و كمي نمك و فلفل و زردچوبه به آن اضافه ميكنيم.
- كمي كشك به ميزان دلخواهمان به كدوها اضافه ميكنيم. پودر گردو را هم با مواد مخلوط ميكنيم. كشك كدوي كرماني آماده سرو است و براي تزيين از سيرداغ آماده شده روي آن بريزيد.
- برخي ترجيح ميدهند علاوه بر سيرداغ از نعنا داغ هم استفاده كنند.
- در تهيه كشك كدو معمولا از كشك مايع استفاده ميشود. اما برخي به دليل ميزان پروتئين بسيار بالاي كشك خشك، آن را آسياب كرده و به جاي كشك مايع در خوراكهايي مثل كشك كدو از آن استفاده ميكنند.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي محلي “بزقرمه، غذاي سنتي كرمان” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
طرز تهيه سوپ شلغم و جو درماني براي كرونا
واويشكا مرغ؛ غذاي روسي در آشپزخانه گيلاني
كدو حلوايي پلو؛ يك غذاي پاييزي از شمال ايران
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد