نان سيب زميني يكي از نان هاي خوشمزه خانگي براي صبحانه است.
نان سيب زميني يك نان كامل از نظر مواد غذايي است. نان سيب زميني را ميتوان به تنهايي يا با خوراكي هاي ديگر به عنوان صبحانه يا عصرانه مصرف كرد. اين نان به دليل داشتن سيب زميني، طعم متفاوتي نسبت به نان هاي ديگر دارد.
مواد لازم :
- آرد سفيد: 2 ليوان
- سيب زميني: 2 عدد
- خمير مايه: يك قاشق مرباخوري
- كره يا روغن مايع: 50 گرم
- نمك: يك قاشق چايخوري
- زيره يا نعناع يا شويد خشك: يك قاشق غذاخوري
- شير يا آب ولرم: يك سوم ليوان
- شكر: يك قاشق چايخوري
- زرده تخم مرغ: يك عدد
طرز تهيه :
شكر را با شير مخلوط كرده و خمير مايه را اضافه ميكنيم. در ظرف را 10 دقيقه ميبنديم تا عمل بيايد.
سيب زميني را آبپز ميكنيم. وقتي خنك شد، آن را پوست گرفته و ريز رنده ميكنيم.
سيب زميني رنده شده، كره نرم شده، نمك و شويد را به خمير مايه به عمل آمده افزوده و سپس آرد را به تدريج ميافزاييم.
چون اين خمير سيب زميني دارد، وقتي آرد ميريزيم و ورز ميدهيم، چسبندگي دارد. بنابراين تا جايي آرد ميريزيم كه خمير كمتر به دست بچسبد.
روي خمير را ميپوشانيم و يك ساعت در محيط نسبتاً گرم ميگذاريم تا استراحت كند.
پس از استراحت پف خمير را با كمي ورز دادن ميگيريم. سپس خمير را به ۴ چونه تقسيم كرده و در سيني فر پهن ميكنيم. قطر خمير بايد حدود يك تا يك و نيم سانت باشد. پس از پهن كردن خمير با كارد روي آن طرح ميدهيم.
دوباره روي خمير را پوشانده و 20 دقيقه ديگر ميگذاريم بماند.
زرده تخم مرغ را با يك قاشق مرباخوري شير مخلوط كرده و روي خمير رومال ميزنيم.
خمير را 20 دقيقه در فر كه از قبل گرم شده، ميگذاريم. يك ظرف آب هم در فر ميگذاريم تا رطوبت ايجاد كند و نان خشك نشود.
پس از گذشت اين مدت نان آماده است. آن را از فر بيرون آورده و ميگذاريم كمي خنك شود.
ميتوان نان سيب زميني را در تابه روي گاز و بدون فر هم درست كرد.