یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹ ۱۱:۳۳ ۲۲ بازديد
در تركيه به اين غذا مرجمك كوفتسي گفته ميشود (تركها به عدس مرجُمك يا مرجي ميگويند) و درست كردن آن بسيار ساده و سريع است.
كوفته دال عدس يكي از سنتيترين و اصيلترين غذاهاي تركيه است كه به دليل نداشتن گوشت، در بسياري از كشورهاي دنيا غذاي مورد علاقه گياهخواران نيز محسوب ميشود. اين غذاي خوشمزه با استفاده از دال عدس و بلغور تهيه ميشود و آنقدر لذيذ است كه اگر يك بار طعم آن را بچشيد، حتماً جايگاه ويژهاي در سفره غذايي شما پيدا ميكند. در ادامه مطلب طرز تهيه كوفته دال عدس را در مجله دلتا مطالعه كنيد.
مواد لازم
- دال عدس يا عدس قرمز: ۲ ليوان
- آب: ۴ تا ۵ ليوان
- بلغور: ۱ ليوان
- پياز متوسط رنده شده: ۳ عدد
- روغن زيتون: ۵ قاشق غذاخوري
- سس پوره فلفل: ۱ قاشق غذاخوري
- رب گوجه فرنگي: ۱ قاشق غذاخوري
- پيازچه خرد شده: نصف ليوان
- جعفري تازه و خرد شده: نصف ليوان
- ليمو ترش تازه: ۱ عدد
- نمك و فلفل سياه: به مقدار لازم
- فلفل قرمز: به مقدار لازم
- زيره، نعناع خشك و ريحان خشك شده: به مقدار لازم
طرز تهيه كوفته دال عدس
- در ابتدا براي طرز تهيه كوفته دال عدس و بلغور بايد ۲ ليوان دال عدس را به خوبي بشوييد و در يك قابلمه كوچك بريزيد. سپس ۴ تا ۵ ليوان آب به آن اضافه كنيد. آب بايد حدود ۳ انگشت بالاتر از سطح دال عدس قرار بگيرد. اجازه دهيد آب به جوش بيايد و عدسها پخته شوند. زماني كه آب عدس روي حرارت بخار شد و عدسها كمي نرم شدند، آن را از روي حرارت برداريد. در اين مرحله از درست كردن كوفته دال عدس و بلغور، بايد بلغورها را به عدس اضافه كنيد. مواد را خوب با هم تركيب كنيد و سپس درب قابلمه را روي آن قرار دهيد و اجازه دهيد بلغور براي ۲۰ دقيقه با دماي قابلمه دم بكشد.
- در حالي كه به تركيب دال عدس و بلغور استراحت ميدهيد، در اين زمان بايد ۵ قاشق غذاخوري روغن زيتون داخل يك ماهيتابه بريزيد و صبر كنيد تا روغن داغ شود. سپس پيازهاي رنده شده يا ريز خرد شده را به روغن اضافه كنيد. خوب هم بزنيد تا پياز نرم شود. سپس ۱ قاشق غذاخوري پوره فلفل قرمز و رب گوجه فرنگي را به آن اضافه كنيد. براي ۵ دقيقه به طور مرتب مواد را هم بزنيد. سپس نمك، فلفل سياه و قرمز، زيره، نعناع و ريحان خشك را به آن اضافه كنيد و مواد را از روي حرارت برداريد و اجازه دهيد به مدت ۱۵ دقيقه خوب خنك شوند. معمولاً اصل اين غذا كمي طعم تندي دارد و فلفل قرمز آن زياد است. از همين رو ميتوانيد به ميزان ذائقه خودتان اين كوفته تركيهاي را كمي بيشتر از حالت معمول تند كنيد تا لذيذتر شود.
- در اين مرحله از طرز تهيه كوفته دال عدس و بلغور بايد همه مواد شامل بلغور و عدس و پياز و ادويهها را در يك كاسه بزرگ با هم تركيب كنيد. مواد را با دست به خوبي ورز دهيد و براي ۱۰ دقيقه به اين كار ادامه دهيد تا خميري تقريباً منسجم ايجاد شود. در انتها پيازچههايي كه ريز خرد كردهايد را به همراه جعفري تازه خرد شده به مواد كوفته اضافه كنيد و ۵ دقيقه ديگر ورز دهيد.
- مواد كوفته را به صورت كوفتههايي با سايز و اندازه دلخواه در آوريد و سپس داخل ظرف مخصوص سرو غذا قرار دهيد. يكي از نكات مهم در مورد طرز تهيه كوفته دال عدس و بلغور اين است كه نياز به پخت مجدد ندارد و بعد از پخته شدن مواد و تركيب به شكل كوفته در آورده ميشود و سرو ميشود.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع كوفته “طرز تهيه كوفته تبريزي” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
طرز تهيه سوپ شلغم و جو درماني براي كرونا
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد