يتيمچه يكي از انواع غذاهاي ناني است كه با بادمجان و گوجه فرنگي تهيه ميشود. اين غذاي خوشمزه شباهت بسياري نيز به خوراك بادمجان دارد.
يتيمچه يك غذاي نوني ساده مناسب براي شام و ناهار است كه در شهرهاي مختلف ايران آن را به صورت متنوع، با گوشت يا بدون گوشت درست ميكنند. روش پخت يتيمچه را در بخش آشپزي مجله دلتا دنبال كنيد.
مواد لازم
- بادمجان بزرگ ۶ عدد
- گوجه فرنگي متوسط ۶ عدد
- پياز متوسط ۳ عدد
- سير ۴ حبه
- روغن ۱/۲ پيمانه
- نمك ۱ قاشق چايخوري
- زردچوبه ۱ قاشق چايخوري
روش پخت يتيمچه
- بادمجانها را پوست بگيريد و سپس به صورت نگيني يا حلقهاي خرد كنيد.
- روي بادمجانها نمك بپاشيد تا تلخي بادمجان از بين برود. بعد از ۳۰ تا ۴۰ دقيقه بادمجانها را بشوييد تا نمك روي آنها غذا را شور نكند. ميتوانيد بادمجانها را در آب و نمك قرار دهيد و بعد از ۳۰ دقيقه بشوييد.
- پياز و گوجه را به صورت نگيني يا حلقهاي برش بزنيد. سير را پوست بگيريد و خرد كنيد.
- پياز و سير خرد شده را جداگانه براي چند دقيقه در روغن تفت دهيد. وقتي طلايي شدند از ماهيتابه خارج كنيد.
- بادمجان را داخل ماهيتابه بريزيد و تفت دهيد تا طلايي شوند. پس از بادمجان نوبت به سرخ كردن گوجه ها ميرسد. گوجه را نيز تا وقتي كه آبش گرفته شود، تفت دهيد.
هر يك از اين مواد بايد به صورت مجزا تفت داده شود؛ زيرا زمان آماده شدن هر يك با ديگري متفاوت است.
- همه مواد را همراه با كمي آب، نمك، فلفل و زردچوبه در قابلمهاي بريزيد و اجازه دهيد براي نيم ساعت با هم بپزند.
- بعد از اينكه غذا پخته شد و لعاب انداخت آن را در ظرف مناسبي كشيده و همراه با نان سنگك، انواع ترشي، سبزي خوردن، كشك و نعناعداغ سرو كنيد.
چند نكته:
براي پخت يتيمچه، بهتر است از بادمجاني استفاده كنيد كه پوستي سياه و براق داشته و كم دانه باشد.
يتيمچه كدو اصالتا شيرازي است؛ اما پخت يتيمچه كدو و بادمجان در شهرهاي ديگر نيز متداول است. در اين روش كدو نيز به مواد اوليه اضافه ميشود و آن را نيز مانند ساير مواد اوليه تفت ميدهند.
يتيمچه؛ به طور سنتي غذايي بدون گوشت است اما ميتوانيد مقداري گوشت يا مرغ نيز تفت دهيد و به غذا اضافه كنيد.
در برخي از انواع يتيمچه مخصوصا يتيمچه كاشان از سيب زميني نيز استفاده ميشود. در صورت تمايل يك عدد سيب زميني را برش دهيد و به مواد اوليه اضافه كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با پخت انواع دمي “طرز تهيه دمپختك” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
خوراك ماهي با گوجه فرنگي كبابي
جوجه كباب لبناني با سس سير توم
سوپ اسفناج و عدس؛ يك پيشنهاد ويژه
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد