همه فكر ميكنيم براي خوردن ديزي حتما بايد به رستوران رفت، ولي آماده كردن ديزي در منزل نه تنها خالي از لطف نبوده بلكه صفاي خاص خود را دارد.
ديزي يكي از غذاهاي سنتي بسيار خوشمزهاي است كه طرفداران بسيار زيادي دارد. يكي از ديزيها سنتي ديزي سلطاني است كه طعم بينظيري دارد. البته درست كردن يك ديزي سنتي كار آساني نيست و بايد نكات داشتن يك ديزي ايدهآل را بدانيد. در اين بخش از مجله دلتا براي شما عزيزان طرز تهيه ديزي سلطاني را آموزش ميدهيم.
مواد لازم
- نخود و لوبياي سفيد با هم ۱ ليوان
- گوشت گوسفند با استخوان و چربي ۵۰۰ گرم
- گوجهفرنگي ۳ عدد
- پياز ۲ عدد
- سير ۳ حبه
- سيبزميني ۵ عدد
- رب گوجهفرنگي ۱ قاشق غذاخوري
- فلفل سبز ۳ عدد
- نمك، فلفل، آبليمو مقدار لازم
طرز تهيه ديزي سلطاني
مرحله اول
نخود و لوبيا را از شب قبل در آب خيس كنيد، گوشت را همراه چربي و استخوان به همراه نخود و لوبيا و ۱ عدد از پيازها، ۳ حبه سير و گوجهفرنگيهايي كه پوست گرفتهايد در ظرف مناسبي بريزيد و شش برابر حجم آنها آب از قبل جوشيده سرد اضافه كنيد.
مرحله دوم
اگر از ظرف مخصوص ديزي استفاده ميكنيد حتما از شعلهپخشكن استفاده نماييد. بعد از حدود يك ساعت و نيم فلفل سبزها را به ديزي اضافه كنيد، در تمام مراحل پخت دقت كنيد كه شعله زير ظرف ملايم باشد تا غذا آرام آرام جا بيفتد.
مرحله سوم
يك ساعت بعد از اضافه كردن فلفل، سيبزمينيها را داخل غذا بريزيد، پيازي كه اول به غذا اضافه كرديد از ظرف خارج كنيد و دور بيندازيد. سپس چربي گوشت را نيز از ظرف خارج كرده و به همراه يك عدد پياز باقيمانده خوب بكوبيد و داخل غذا بريزيد.
مرحله چهارم
وقتي گوشت و نخود و لوبيا نرم و پخته شدند، ميتوانيد نمك و فلفل سياه را به غذا اضافه كنيد، در صورتي كه غذاي شما رنگ دلخواه را نداشت ميتوانيد از يك قاشق غذاخوري رب گوجهفرنگي سرخشده در كمي روغن داخل غذا استفاده كنيد.
نكتههاي طرز تهيه ديزي سلطاني
- بهتر است در شروع كار به اندازه كافي در ظرف آب بريزيد تا مزه ديزي در اثر اضافه كردن آب در طول پخت تحت تاثير قرار نگيرد
- ميتوانيد به جاي چربي گوشت از مقداري دنبه استفاده كنيد.
- هنگامي كه گوشت را ميپزيد از ابتدا به آن نمك و ادويه نزنيد چون باعث ميشود گوشت شما دير بپزد.
- فراموش نكنيد كه آبليمو را هنگام سرو غذا، داخل ظرف بريزيد؛ در غير اين صورت طعم غذا در اثر جوشيدن آبليمو تلخ ميشود.
- مطلب غذاهايي كه نبايد در مايكروفر داغ كنيم را هم در مجله بخوانيد.
پيشنهاد مطالعه: آجيل پلو، غذاي اعياني آذربايجانيها را بخوانيد.