اين روزها استفاده از پروتئينهاي گياهي طرفداران خاص خود را در كل جهان دارد. لوبيا چيتي يكي از آن پروتئينهايي است كه ويتامين و فيبر بالايي دارد.
خورشت لوبيا چيتي يكي از خورشتهاي بسيار خوشمزه است كه طعم و مزه فوقالعادهاي دارد و مانند ديگر خورشتهاي ايراني هم با گوشت و هم مرغ تهيه و به همراه پلو سرو ميشود. اگر از غذاهاي تكراري و خورشتهاي هميشگي خسته شديد و طرفدار خورشتهاي جديد و خوشمزه هستيد اين دستور پخت فوقالعاده را حتما يكبار امتحان كنيد. لوبيا چيتي سرشار از آهن و انواع ويتامينها است و براي درمان يبوست، كاهش كلسترول خون و پايين آوردن قند خون بسيار مناسب است. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه خورشت لوبيا چيتي
- گوشت گوسفندي ۲۵۰ گرم
- پياز ۲ عدد
- فلفل دلمه ۱ عدد
- رب ۲ قاشق غذاخوري
- لوبيا چيتي ۱۰۰ گرم
- آب ليموترش به مقدار لازم
- نمك، فلفل سياه، زردچوبه، دارچين به مقدار لازم
طرز تهيه خورشت لوبيا چيتي
مرحله اول
ابتدا لوبيا چيتي را از شب قبل خيس كنيد و چندين بار آبش را تعويض كنيد تا هم راحتتر بپزد و هم نفخ آن گرفته شود. سپس آبكش كنيد. البته ميتوانيد براي تسريع در اين كار يك خيار را با پوست نصف كنيد و روي لوبيا چيتي قرار دهيد.
مرحله دوم
در ادامه پيازها را پوست بگيريد و نگيني خرد كنيد و داخل قابلمه مورد نظر ريخته و به همراه كمي زردچوبه تفت دهيد تا سبك شود. سپس گوشت خردشده را كه بهتر است قيمهاي خرد كنيد به همراه پياز و كمي فلفل سياه و دارچين تفت دهيد.
مرحله سوم
در ادامه فلفل دلمهاي خردشده را اضافه كنيد و به همراه گوشت تفت دهيد تا كمي نرم شود. حالا رب را اضافه كنيد و تفت داده تا بوي خامي رب از بين برود و رب خوشرنگ شود و بعد لوبيا چيتي خيسخورده را اضافه كنيد.
مرحله چهارم
بعد ۳/۴ پيمانه آب اضافه كنيد. ابتدا حرارت را افزايش دهيد و صبر كنيد تا به جوش بيايد. در قابلمه باز باشد. سپس در قابلمه را نيمهباز بگذاريد و اجازه دهيد خورشت با حرارت كم بپزد و جا بيفتد. در ۱۰ دقيقه انتهايي كمي آب ليموترش به همراه نمك اضافه و چاشنيهاي غذا را بالانس كنيد. در انتها بايد يك خورشت غليظ و كمآب داشته باشيد و به همراه برنج سرو كنيد.
نكات مهم در تهيه خورشت لوبيا چيتي
- ميتوانيد از مرغ نيز در تهيه اين خورشت استفاده كنيد.
- آبليمو را در انتها اضافه كنيد تا رنگ خورشت را كم نكند.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه ماكاروني پنيري بدون فر را هم بخوانيد.