غذاهاي شمالي بسيار پر طرفدار و لذيذ هستند و بين عام و خاص محبوبيت زيادي دارند. بادمجان شكم پر هم يكي از اين غذاهاي خاص است كه طعم متفاوتي دارد.
بادمجان شكم پُر يكي از غذاهاي محبوب محلي شمال ايران و مازندران است. در برخي شهرهاي كشورمان به عنوان يكي از مجلسيترين غذاها شناخته ميشود. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه بادمجان شكم پر مازندراني را ياد بگيريم.
مواد لازم براي بادمجان شكم پر مازندراني
- گردو پودر شده: ۲۰۰ گرم
- بادمجان: ۵ عدد
- گوجه فرنگي : ۳ عدد
- سير رندهشده: ۳ حبه
- پياز رندهشده: ۳ عدد
- سبزي ساطوريشده (چوچاق و اناريجه يا سبزي معطر مثل جعفري و گشنيز و نعنا):۱ پيمانه
- رب انار: نصف پيمانه
- نمك، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم
- خلال بادام: مقداري
- روغن: به مقدار كافي
طرز تهيه بادمجان شكم پر مازندراني
مرحله اول
بادمجانها را پوست بگيريد و مقداري نمك به آن بزنيد و يكي دو ساعت استراحت دهيد تا اگر تلخي داشت گرفته شود. سپس آن را بشوييد تا نمك اضافه آن برود و بعد خشك كنيد.
مرحله دوم
وسط بادمجانها را چاك دهيد به طوري كه از هم جدا نشوند. بعد بادمجانها را در روغن سرخ كنيد. سر گوجه را هم ببريد و داخل آن را خالي كنيد و پوره آن را نگه داريد.
مرحله سوم
گردو را با سير، پياز و سبزي خردشده مخلوط كنيد و به آن رب انار و زردچوبه و مقداري نمك و فلفل اضافه كنيد. سپس اين مواد را تفت دهيد تا آب آنها كشيده و سرخ شوند.
مرحله چهارم
مواد آمادهشده را در شكم گوجهها و بادمجانهاي سرخشده بريزيد و داخل تابهاي قرار دهيد. پوره گوجه فرنگي را به همراه يكي دو قاشق از مواد تفت داده شده و نصف ليوان آب در تابه بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بخارپز شود و يا در فر بپزيد.
در آخر هم كمي خلال بادام روي مواد پُرشده بريزيد. همچنين ميتوانيد ابتدا مواد را داخل بادمجانها پر كنيد و بعد بادمجان را سرخ كنيد. اگر به غذاهاي بادمجاني علاقه داريد، خورشت قيمه بادمجان مجلسي را هم بخوانيد.
نكات تكميلي در مورد بادمجان شكم پر مازندراني
- زمان آمادهسازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا ۳۰ دقيقه است.
- بادمجان شكم پُر را ميتوانيد در وعده ناهار – شام – پيش غذا – سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه: رولت كلم، غذاي لذيذ و خوشمزه را بخوانيد.