• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

هريسه گندم صبحانه مقوي و خوشمزه جنوبي

۷ بازديد

يكي از پرطرفدارترين خوراك‌هاي شهرهاي جنوبي ايران مخصوصا استان بوشهر، هريسه نام دارد. هريسه به معني خوراكي است كه از پخت غلات يا حبوبات به همراه شير يا آب درست مي‌شود.

طرز تهيه هريسه گندم

هريسه گندم يكي از انواع غذاهاي خوشمزه ايراني است كه معمولا براي صبحانه تهيه مي‌شود. اين صبحانه خيلي مقوي است و براي كودكان هم بسيار ارزشمند به شمار مي‌آيد. براي مشاهده اين آموزش آشپزي جنوبي در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه هريسه گندم را ياد بگيريم.

مواد لازم براي طرز تهيه هريسه گندم

  • بلغور گندم ۱ پيمانه
  • آب قلم ۲ پيمانه
  • پياز ۱ عدد متوسط
  • دارچين ۱ قاشق چايخوري
  • نمك و زردچوبه به مقدار كافي
  • روغن مايع ۱ قاشق غذاخوري

هريسه گندم

طرز تهيه هريسه گندم

مرحله اول

براي تهيه هريسه گندم جنوبي ابتدا بلغور را از دو ساعت قبل داخل يك كاسه بزرگ مي‌گذاريم و تا بند انگشت روي آن آب سرد مي‌ريزيم و اجازه مي‌دهيم خيس بخورد. در ادامه پياز را پس از پوست گرفتن به صورت نگيني ريز خرد مي‌كنيم.

مرحله دوم

در اين مرحله پياز خردشده را به همراه ۱ قاشق غذاخوري روغن مايع داخل يك قابلمه مناسب تفت مي‌دهيم تا پياز كاملا سبك و شيشه‌اي شود، سپس مقداري نمك، زردچوبه و دارچين اضافه مي‌كنيم و كمي با پياز تفت مي‌دهيم تا با هم يكدست شوند.

مرحله سوم

در اين مرحله آب قلم را به همراه ۲ پيمانه آب و بلغور گندم به قابلمه اضافه مي‌كنيم، سپس حرارت زير قابلمه را زياد مي‌كنيم. پس از اينكه آب درون قابلمه به نقطه جوش رسيد، حرارت زير قابلمه را كم مي‌كنيم تا هريسه با حرارت بسيار ملايم بپزد.

هريسه گندم چيست

مرحله چهارم

نكته مهم در مورد پايين آوردن كالري اين غذاي خوشمزه اين است كه اگر تمايل داشته باشيم اين غذا را با كالري پايين‌تري درست كنيم مي‌توانيم به جاي استفاده از بلغور گندم از بلغور جو استفاده كنيم و آب قلم كمتري بريزيم.

مرحله پنجم

نكته ديگر در مورد درست كردن هريسه اين است كه اين غذا را مانند حليم گندم بعضي افراد با نمك سرو مي‌كنند و بعضي افراد با شكر بيشتر مي‌پسندد. به همين جهت بايد توجه داشته باشيم كه هريسه را به صورت كم نمك درست كنيم.

مرحله آخر از طرز تهيه هريسه گندم

پس از اينكه هريسه بلغور گندم به خوبي لعاب انداخت و آماده شد آن را درون ظرف مورد نظرمان مي‌كشيم. براي تزيين هريسه مي‌توانيم به سليقه خود از پياز داغ، مخلوط دارچين و شكر، كنجد و غيره استفاده كنيم.

براي درست كردن ميان‌وعده‌هاي جنوبي به مطلب شله خرمايي بوشهري، حلواي بي‌نظير مراجعه كنيد.

هريسه گندم جنوبي

پيشنهاد مطالعهطرز تهيه نان رول دارچيني را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.