• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

آجيل پلو، غذاي اعياني آذربايجاني‌ها

۹ بازديد

آجيل پلو يكي از انواع پلوها است كه بيشتر در آذربايجان تهيه مي‌شود و همان‌طور كه از نامش پيداست از انواع مغزهاي دلخواه تهيه مي‌شود. اين غذا بسيار پر انرژي و خوشمزه است.

طرز تهيه آجيل پلو

در بعضي مناطق آذربايجان در مهماني‌هاي رسمي‌شان، پلوي مخلوط و پروپيماني درست مي‌كنند كه به آجيل پلو معروف است. شما هم اين پلوي خوشمزه و پررنگ و لعاب را براي مهماني‌هاي خود امتحان كنيد. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه آجيل پلو را ياد بگيريم.

مواد لازم

  • برنج: ۵۰۰ گرم
  • مرغ بدون استخوان: ۵۰۰ گرم
  • برگه زردآلو: ۳۰۰ گرم
  • برگه قيسي: ۵۰۰ گرم
  • خلال بادام: ۲۰۰ گرم
  • خلال پسته: ۲۰۰ گرم
  • زرشك: ۳۰۰ گرم
  • پياز متوسط: ۲ عدد
  • زعفران سائيده شده: ۱ قاشق چاي‌خوري
  • كره: به مقدار لازم
  • نمك: به مقدار لازم

آجيل پلو

طرز تهيه آجيل پلو

مرحله اول

ابتدا تكه‌هاي مرغ را بشوييد و داخل سبدي بريزيد تا آب اضافي آن‌ها خارج شود. سپس آن‌ها را خرد كنيد. برنج را هم از چند ساعت قبل خيس نماييد.

مرحله دوم

قابلمه‌اي حاوي آب روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا به جوش آيد. سپس برنج را همراه با نمك به آن اضافه كنيد و بگذاريد مغز آن نيم‌پز شود. بعد آن را آبكشي كنيد.

مرحله سوم

برگه‌هاي زردآلو را بشوييد و در كاسه مناسبي حاوي مقداري آب حدود ۲ ساعت خيس كنيد. زرشك را نيز پاك كرده و پس از شستن در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن خارج شود. حالا قيسي‌ها را هم بشوييد و از وسط نصف كنيد. قيسي‌هاي نصف شده را در مقداري آب خيس كنيد.

غذاي تركي

مرحله چهارم

در يك تابه مناسب مقداري كره بريزيد و روي شعله اجاق گاز قرار دهيد. سپس كمي زعفران به آن اضافه كرده و قيسي‌ها را در مخلوط كره و زعفران كمي تفت دهيد. از طرف ديگر يكي از پياز‌ها را پوست گرفته و به صورت خلالي خرد كنيد. سپس در تابه ديگري مقداري كره بريزيد و پياز خردشده را در آن سرخ كنيد. در اين فاصله برگه‌هاي زردآلو را نيز داخل سبدي بريزيد و بگذاريد آب اضافي آن‌ها خارج شود. پس از آن، به پياز داغ اضافه كنيد و تفت دهيد. زرشك را هم به صورت جداگانه در كره يا روغن سرخ كنيد.

مرحله پنجم

پياز ديگر را نيز به صورت خلالي خرد كنيد و در تابه ديگري حاوي كمي كره و زعفران تفت دهيد. پس از آن تكه‌هاي مرغ را همراه با نمك اضافه كرده و سرخ كنيد.

مرحله آخر طرز تهيه آجيل پلو

در قابلمه مورد نظر مقداري روغن بريزيد و ته آن را با سيب‌زميني يا نان بپوشانيد. سپس برنج، مخلوط برگه زردآلو، قيسي، خلال بادام و پسته و زرشك را به صورت لايه لايه آن‌قدر بريزيد تا مواد تمام شود. بعد آن را به روش معمول دم كنيد.

اگر به غذاهاي مجلسي علاقه داريد خورشت مرغ افشاري، غذاي مجلسي ايراني را هم در مجله بخوانيد.

آجيل پلو غذاي آذري

پيشنهاد مطالعههويج پلو بدون گوشت را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.