سوپ شير يكي از انواع سوپهاي معروف و پر مصرف در سراسر جهان است. سوپ شير انواع مختلفي دارد و با مواد مختلفي طبخ ميشود.
سوپ شير يكي از انواع سوپهاي پرطرفدار است كه به عنوان يك پيش غذاي بينالمللي شناخته ميشود. در اين بخش از مجله دلتا با طرز تهيه سوپ شير و راههاي جلوگيري از بريده شدن شير در اين سوپ خوشمزه آشنا ميشويد.
ترفندهاي جلوگيري از بريدن شير
دماي شير
شير بايد گرم باشد تا در سوپ نبرد؛ شير را به صورت ولرم يا حداقل هم دما با محيط آشپزخانه به قابلمه سوپ اضافه كنيد.
آب ليمو ترش
هنگام پخت سوپ به هيچ وجه آب ليمو به اين سوپ اضافه نكنيد چون ممكن است باعث بريدن شير شود. اگر دوست داريد اين سوپ را به همراه آب ليموي ترش سرو كنيد و در پايان پخت آب ليمو را در كنار سوپ سرو كنيد.
طرز تهيه سوپ شير
- شير نيم ليتر
- قارچ ۲۵۰ گرم
- سينه مرغ نصف يك سينه كامل
- جو پرك ۱۰۰ گرم
- هويج ۱ عدد متوسط
- پياز ۱ عدد متوسط
- آبليمو ۱ قاشق غذاخوري
- جعفري ۱ قاشق غذاخوري
- نمك و فلفل سياه به اندازه كافي
- روغن و زردچوبه به اندازه كافي
مرحله اول
ابتدا پياز را پوست بگيريد سپس به ۴ قسمت تقسيم كنيد و به همراه گوشت مرغ، ۴ ليوان آب و مقداري نمك و زردچوبه داخل يك قابلمه مناسب بريزيد تا بپزد.
مرحله دوم
پس از اينكه گوشت مرغ پخت و ۲ ليوان از آب مرغ در قابلمه باقي ماند، حرارت زير قابلمه را خاموش كنيد و اجازه دهيد كمي خنك شود، سپس پياز را از قابلمه خارج كنيد و دور بيندازيد.
مرحله سوم
مرغ را بهصورت نگيني ريز يا ريش ريش خرد كنيد. آب مرغ را هم صاف كنيد و كنار بگذاريد. در ادامه هويج را به صورت نگيني ريز خرد كنيد.
مرحله چهارم
هويج خرد شده را به همراه جو پرك به قابلمه حاوي آب مرغ اضافه كنيد. قابلمه را روي حرارت بسيار ملايم قرار دهيد و هر چند دقيقه آن را با قاشق يا ملاقه هم بزنيد زيرا جو پرك خيلي سريع ته ميگيرد و بايد هر چند لحظه يك بار هم زده شود.
مرحله پنجم
پس از اينكه جو پرك لعاب انداخت، شير را به همراه مرغ خردشده به قابلمه اضافه ميكنيم. اجازه دهيد حدود ۳۰ دقيقه سوپ با حرارت ملايم بپزد تا شير بهطور كامل به خورد ديگر مواد برود.
مرحله ششم
در همين حين قارچ را بهصورت ورقهاي خرد ميكنيم و به همراه مقدار خيلي كمي روغن تفت ميدهيم تا آب موجود در قارچ تبخير شود. براي اينكه رنگ قارچها تيره نشود آبليمو را هم حين تفت دادن به قارچها اضافه ميكنيم.
مرحله هفتم
در همين مرحله قارچ و نمك و فلفل سياه را به قابلمه اضافه ميكنيم و اجازه ميدهيم سوپ جا بيفتد. سوپ نبايد خيلي روي حرارت بماند چون سوپ شير هنگامي كه سرد ميشود سفتتر ميشود.
مرحله هشتم
اگر ميخواهيد سوپ خود را مجلسيتر كنيد ميتوانيد در آخرين مراحل پخت مقداري خامه صبحانه هم به سوپ اضافه كنيد و پس از مخلوط كردن خامه، سوپ را با جعفري تزيين و سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه هويج پلو بدون گوشت را هم در مجله بخوانيد.