شله خرمايي يكي از دسرها و ميانوعدههاي خوشمزه و سالم ايراني است كه اصالت آن متعلق به استانهاي جنوبي كشورمان است و بيشتر در فصل پاييز و زمستان طبخ ميشود.
بهجز غذاهاي سنتي، خيلي از شهرها ميانوعدههاي سنتي مخصوصي هم دارند كه شايد كمتر شناخته شده باشد. امروز ميخواهيم به جنوب كشورمان سري بزنيم و از بين انواع آنها، يك ميانوعده فوقالعاده را انتخاب و به شما معرفي كنيم؛ شله خرمايي نوعي حلواي سنتي استان بوشهر است كه شبيه كاچي درست ميشود و بيشتر آن را در فصل سرما ميخورند. روايت شده كه در ايام قديم بوشهريها اين دسر را در روزهاي باراني درست ميكردند. اگر شما هم به دنبال يك دسر مقوي، خوشمزه و سالم هستيد با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه شله خرمايي بوشهري را به شما ياد دهيم.
مواد لازم براي شله خرمايي بوشهري
- روغن نصف پيمانه
- خرما ۱ كيلوگرم
- آب جوش ۳ پيمانه
- آرد گندم ۵۰۰ گرم
- پودر هل، دارچين، زردچوبه و گلاب (دلخواه) به مقدار لازم
طرز تهيه شله خرمايي بوشهري
مرحله اول
براي درست كردن شله خرمايي ابتدا بايد شيره خرما را بگيريد و آن را له كنيد. براي اين كار هسته خرماها را بگيريد، آنها را داخل قابلمه بريزيد و داخل آن به مقدار ۳ پيمانه آب جوش اضافه كنيد. قابلمه را به مدت ۳-۵ دقيقه روي حرارت ملايم قرار دهيد تا خرماها كاملا نرم شوند.
مرحله دوم
بعد از آنكه خرماها نرم شدند، اجازه دهيد كمي خنك شوند. سپس آنها را چنگ بزنيد تا كاملا له شوند و شيره آنها خارج شود. سپس خرماها را داخل صافي بريزيد و زير آن كاسهاي قرار دهيد تا شيرههاي آن از صافي داخل كاسه بريزد.
مرحله سوم
در قابلمهاي روغن بريزيد و آرد را داخل آن تفت دهيد تا طلايي رنگ شود. شيره خرماي آمادهشده را داخل قابلمهاي بريزيد و آرد طلايي رنگ را كمكم به آن اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد تا آرد گلوله نشود.
مرحله چهارم
كمي پودر هل و دارچين به شله خرمايي اضافه كنيد و آن را به مدت ۱۰ دقيقه روي حرارت ملايم قرار دهيد تا آماده شود.
نكات كليدي طرز تهيه شله خرمايي بوشهري
- براي طرز تهيه شله خرمايي به جاي خرما ميتوانيد از شيره خرماي آماده استفاده كنيد. به ازاي هر ۱ كيلوگرم خرما ميتوانيد ۵۰۰ گرم شيره خرما جايگزين آن كنيد.
- اين دسر سنتي شكر ندارد و شيريني خود خرما براي آن كافي است.
- استفاده از كمي گلاب در شله خرمايي نيز سليقه اي است و ميتوانيد از آن استفاده كنيد.
- غلظت شله حلوايي بيشتر شبيه فرني است نه حلوا.
- اگر به دسرهاي سنتي علاقه داريد حلوا با عسل را هم در مجله بخوانيد.
پيشنهاد مطالعه: پنكيك پنيري، صبحانهاي مقوي و خوشمزه را بخوانيد.