• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

خورشت مرغ افشاري، غذاي مجلسي ايراني

۱۰ بازديد

خورشت مرغ افشاري يكي از آن غذاهايي است كه از قديم‌الايام براي مراسم عزا و عروسي و براي پذيرايي از مهمانان سرو مي‌شده است. خورشت مرغ افشاري در واقع همان چلو مرغ مجلسي است.

طرز تهيه خورشت مرغ افشاري

خورشت مرغ افشاري يكي از خورشت‌هاي سنتي ايراني‌‌‌ است. اين خورشت مشابه همان‌‌‌ خورشت مرغ مجلسي خودمان است ولي كمي متفاوت‌تر‌‌‌ تهيه مي‌شود. شما‌‌‌ مي‌توانيد اين‌‌‌ خورشت را براي ناهار يا شام در كنار برنج زعفراني تهيه كنيد.‌‌‌ خورشت مرغ را‌‌‌ مي‌توانيد با ران و سينه يا فقط فيله مرغ تهيه كنيد. طعم اين خورشت بسيار جذاب بوده و‌‌‌ مي‌تواند براي تنوع غذايي گزينه بسيار خوبي باشد. بهتر است در تهيه اين‌‌‌ خورشت، در افزودن زعفران دست و دل‌باز باشيد تا‌‌‌ خورشت رنگ و طعم بسيار خوبي داشته باشد. غذاهاي مرغي تنوع زيادي دارند. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه خورشت مرغ افشاري را ياد بگيريم.

خورشت مرغ افشاري

مواد لازم براي طرز تهيه خورشت مرغ افشاري

  • سينه مرغ ۱ عدد
  • برگ قيسي ۱۰ عدد
  • آلو ۱۵ عدد
  • پياز ۱ عدد
  • سير ۲ حبه
  • رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
  • آبغوره ۱/۴ پيمانه
  • زعفران به مقدار لازم
  • كره و روغن به مقدار لازم
  • نمك، فلفل سياه، ادويه كاري و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهيه خورشت مرغ افشاري

مرحله اول

ابتدا قيسي را خوب بشوييد و داخل كمي آب خيس كنيد تا نرم شود. آلو‌‌‌ها را نيز خيس كنيد. سينه را‌‌‌ مي‌توانيد به قطعات دلخواه خرد نماييد.  زعفران را بسابيد و با مقداري يخ دم كنيد تا خوش‌رنگ شود.

مرحله دوم

در ادامه پياز را پوست بگيريد و به صورت نگيني ريز خرد كنيد. داخل قابلمه مقداري كره و روغن ريخته و پياز را اضافه كنيد و تفت دهيد تا طلايي و سبك شود. سير را پوست بگيريد و پوره كنيد و به پياز اضافه نماييد و كمي تفت دهيد تا عطر سير بلند شود.

 مرغ مجلسي

مرحله سوم

در ادامه سينه مرغ را به همراه كمي زردچوبه و فلفل سياه و زعفران دم كرده اضافه كنيد و تفت دهيد تا كاملا سرخ شده و تغيير رنگ دهد. سپس ادويه كاري را به همراه ۱ ليتر آب جوش اضافه كنيد. ابتدا شعله را زياد كنيد تا به جوش بيايد، سپس شعله را كم كنيد و بگذاريد با حرارت ملايم مرغ پخته و سس غليظ شود.

مرحله چهارم

در ادامه وقتي مرغ نيم‌پز شد، رب را به همراه كمي روغن تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته و رب خوش‌رنگ شود. سپس آلو قيسي خيس‌خورده را به خورشت مرغ افشاري اضافه كنيد و هم بزنيد. در قابلمه را به صورت نيمه باز قرار دهيد و بگذاريد تا‌‌‌ خورشت جاافتاده شود. در ۵ دقيقه انتهايي آبغوره را ريخته و نمك غذا را اندازه كنيد. سپس داخل ظرف سرو كشيده و به همراه كته نوش جان نماييد.

نكات مهم براي خورشت مرغ افشاري

  • به دلخواه‌‌‌ مي‌توانيد از كمي رب انار نيز استفاده كنيد.
  • مي توانيد از هر نوع آلو دلخواه استفاده كنيد.

خورشت مرغ

پيشنهاد مطالعهمرغ زغالي، طعمي دودي و متفاوت براي مرغ را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.