آش ارده شوشتري يا ماش پلو با ارده يكي از انواع پلوهايي است كه بر خلاف اسمش يك نوع آش نيست.
اين غذا يكي از غذاهاي اصيل دزفولي و شوشتر است كه بيشتر در فصل زمستان تهيه ميشود و چون طبع گرمي دارد، براي روزهاي سرد بسيار مفيد است. ارده چربي بالايي دارد ولي جزء چربيهاي خوب است و بدن را از خستگي و كوفتگي دور ميكند و ماش هم پروتئين بسيار بالايي دارد. با مجله دلتا همراه باشيد تا آش ارده شوشتري خوشمزه را تهيه كنيد.
مواد لازم براي تهيه آش ارده شوشتري
- برنج ۳ پيمانه
- ماش ۱ پيمانه
- ارده به مقدار لازم
- شيره خرما به مقدار لازم
- نمك به مقدار لازم
طرز تهيه آش ارده شوشتري
مرحله اول
قبل از شروع آشپزي ماش را پاك و به همراه كمي آب خيس كنيد و بعد برنج را نيز شسته و چند ساعتي خيس كنيد تا راحتتر نيز بپزد. براي تهيه اين غذا بهتر است از برنج عنبر بو استفاده كنيد، ولي اگر در دسترس نبود ميتوانيد از برنج معطر استفاده نماييد.
مرحله دوم
در ادامه ماش را به همراه كمي آب داخل قابلمه ريخته و بگذاريد تا ماش بپزد و برنج را به همراه كمي روغن روي حرارت قرار دهيد و ماش را به آن اضافه كنيد و بگذاريد تا آب برنج كشيده شود. سپس به شكل كوه همه را جمع كنيد.
مرحله سوم
وقتي برنج دم كشيد آن را داخل يك ديس بريزيد و كمكم ارده اضافه كنيد و همانطور كه برنج داغ است با دست ارده را به خورد برنج دهيد تا مخلوط شود. به طور سنتي وقتي بخار از برنج خارج ميشود بايد اين كار را انجام دهيد. در ادامه شيره خرما را كنار اين غذا قرار ميدهند و ترجيحا غير مستقيم در كنار برنج ميگذارند و هر كس به ذائقه خودش آن را روي برنج خود ميريزد.
نكات مهم براي آش ارده شوشتري
- در بعضي دستورها در اين پلو از شكر يا خرما به جاي شيره استفاده ميكنند.
- اين غذا را حتما با سبزي خوردن به ويژه تربچه ميخورند.
- به اين غذا پلو درفولي نيز ميگويند.
- آب برنج را به اندازه بريزيد تا برنج شما شفته نشود.
- فوت و فن جا افتادن خورشت هاي ايراني را هم در مجله بخوانيد.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه لازانيا بدون فر را هم بخوانيد.