حلوا يكي از دسرهاي قديمي و سنتي ايراني است. در اين حلوا، از شكر استفاده نميشود و براي شيريني آن، عسل درون شربت ميريزند.
حلوا يكي از شيرينيهاي پر كالري و بسيار شيرين است. گاهي در تهيه مواد غذايي و البته شيريني راهحل و مواد جايگزيني وجود دارد كه ميتوان، نه به طور صد در صد، اما مواد مضر كمتري را در رژيم غذايي خود استفاده كرد. يكي از اين راهها، جايگزين كردن عسل است كه شيريني آن طبيعيتر و مناسبتر است. درست كردن حلوا با عسل تفاوت زيادي با تهيه انواع ديگر حلوا ندارد و به راحتي ميتوان آن را تهيه و سرو نمود. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي حلوا با عسل
- آرد گندم ۴۰۰ گرم
- آرد برنج ۱۰۰ گرم
- عسل ۵۰۰ گرم
- آب ۵۰۰ ميلي ليتر
- كره ۲۰۰ گرم
- روغن مايع ۵۰ گرم
- گلاب ۱/۲ پيمانه
- هل ۱ قاشق چايخوري
- زعفران دمشده غليظ ۱ قاشق چايخوري
طرز تهيه حلوا با عسل
مرحله اول
آب را روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد. عسل، هل، زعفران دمشده، گلاب را به آن اضافه كنيد و اجازه دهيد چند جوش بزند و بعد شهد را از روي حرارت برداريد تا خنك شود.
مرحله دوم
كره و روغن مايع را در تابه بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا زماني كه كره ذوب شود.
مرحله سوم
آرد گندم را الك كنيد و آن را به كره ذوبشده بيفزاييد و پيوسته هم بزنيد تا تغيير رنگ دهد و سرخ شود. مقدار سرخ شدن و تغيير رنگ دادن آرد به سليقه شما بستگي دارد. براي جلوگيري از ته گرفتن بايد آرد را مرتب هم بزنيد.
پس از سرخ شدن آرد گندم، آرد برنج الك شده را اضافه كنيد و فقط كمي هم بزنيد تا مخلوط شود.
مرحله چهارم
شهد آمادهشده را در دو يا سه مرحله به آرد سرخشده اضافه كنيد تا حلوا با عسل خودش را جمع كند و به راحتي از ديواره جدا شود.
حلوا با عسل را در ظرف مناسب بريزيد و به هر شكلي كه دوست داريد تزيين كنيد.
نكات كليدي تهيه حلوا با عسل
اگر دوست داريد ادويههاي متفاوت را هنگام تهيه شهد اضافه كنيد تا حلوا با طعم متفاوتتري داشته باشيد.
اگر ميخواهيد حلوا با عسل يا هر نوع حلواي ديگر به خوبي روغن بيندازد، زماني كه حلوا خودش را گرفت در همان قابلمه يا تابه حلوا را به صورت دوراني بگردانيد تا به خوبي به روغن بيفتد.
پيشنهاد مطالعه: خشيل اردبيل، صبحانه مقوي مخصوص روزهاي سرد را بخوانيد.