آش بادمجان يكي از انواع آشهاي سنتي و قديمي ايراني است و همانطور كه از نامش پيداست اصليترين ماده آن بادمجان است. اين آش خوشمزه با حبوبات و گوشت طبخ ميشود.
با بادمجان ميتوانيد بسياري از غذاهاي متنوع و هيجانانگيز مثل خورشت، بادمجان لاپلو و غيره را درست كنيد و حالا كه به فصل سرد سال رسيديم، خوردن آش با بادمجان جذابيت خودش را دارد. برخي مردم در فصل پاييز و زمستان، شروع به پخت انواع آش ميكنند. در اين ميان آش بادمجان يكي از آشهاي پرطرفدار است كه در شهرهاي مختلف ايران با دستور پختهاي مشابه پخته ميشود. با ما در مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه آش بادمجان را ياد بگيريم.
مواد لازم براي طرز تهيه آش بادمجان
- گوشت سردست: ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
- پياز: ۲ عدد متوسط
- بادمجان: ۱ كيلوگرم
- بلغور گندم: ۲۵۰ گرم
- لوبيا چيتي: ۱/۳ ليوان
- نخود: ۱/۳ ليوان
- عدس: ۱/۳ ليوان
- كشك: ۲ ليوان
- نمك، زردچوبه و فلفل: به ميزان لازم
- سيرداغ: ۱ قاشق غذاخوري
- نعناع داغ: به مقدار لازم
طرز تهيه آش بادمجان
مرحله اول
حبوبات را از شب قبل خيس و آب آنها را ۲ تا ۳ بار عوض كنيد تا نفخ آنها گرفته شود.
بلغور را بشوييد و در يك قابلمه بزرگ با يك پارچ يا ۷ ليوان آب بپزيد. بعد از اينكه لعاب انداخت، آن را مدام به هم بزنيد، چون بلغور زود ته ميگيرد. نگذاريد بلغورتان سفت شود اگر اين اتفاق افتاد، آب آن را اضافه كنيد.
مرحله دوم
همه حبوبات را بپزيد. عدس را ديرتر از نخود و لوبيا اضافه كنيد. يك پياز را نگيني خرد كنيد و با زردچوبه، فلفل و پياز تفت دهيد. بعد از اينكه همه حبوبات پختند، آنها را به همراه مخلوط زردچوبه و پياز و فلفل به بلغور پخته شده اضافه كنيد.
مرحله سوم
گوشت را بشوييد و در يك قابلمه با پيازي كه به چهار تكه تقسيم شده است، بريزيد و اجازه دهيد به مدت ۲ ساعت كاملا بپزد و بعد از پخت آن را ريش ريش كنيد.
مرحله چهارم
بادمجان را پوست بكنيد. آن را به شكل مكعبي يا دايرهاي خرد كنيد و روي آن نمك بپاشيد. بعد از نيم ساعت كه آب تلخ و قهوهاي آنها جدا شد، بادمجانها را بشوييد و خشك و سرخ كنيد.
مرحله آخر طرز تهيه آش بادمجان
گوشت پخته و ريشريششده را به همراه بادمجان سرخشده، به مواد قابلمه (بلغور و حبوبات و ادويهها) اضافه كنيد و خوب به هم بزنيد تا خودشان را بگيرند. در اين مرحله نمك را به موادتان اضافه كنيد.
وقتي مواد يكدست و غليظ شدند، ۱/۵ ليوان كشك را به مواد اضافه كنيد. در آخرين مرحله، سير داغ، نعناع داغ و پياز داغ درست كنيد و به همراه باقي كشك روي آش بريزيد و آن را تزيين نماييد.
پيشنهاد مطالعه: آش گندم و جو ، مناسب روزهاي سرد را بخوانيد.