چهارشنبه ۲۴ آذر ۰۰ ۱۰:۱۱ ۶ بازديد
آش رشته، غذايي كامل، سالم و با ارزش تغذيهاي بالا است كه خوردن آن براي تمام گروههاي سني و حتي بيماران خاص مشكلي ندارد و بسيار مفيد است.
آش رشته يكي از اصيلترين آشهاي ايراني است كه تاريخچه طبخ آن به سالهاي دور ميرسد. شايد دانستن اين موضوع برايتان جالب باشد كه بيش از ۴۰۰ نوع آش در ايران وجود دارد؛ اما آش رشته قطعا مشهورترين و پرطرفدارترين آنها است. اين آش خوشمزه با انواع حبوبات (نخود، لوبيا چيتي، عدس، ماش و لوبيا قرمز)، سبزي آش (اسفناج، تره، جعفري و گشنيز)، سير، رشته آشي، پياز، روغن، نمك و زردچوبه درست ميشود و كشك، نعناع داغ، سير داغ و پياز داغ از تزيينات معمول آن هستند. قبلا در مجله دلتا دستور طبخ آش رشته آمده است. در اين مطلب به نكات مهم بهتر شدن آش رشته شما ميپردازيم.
نكات مهم براي بهتر شدن آش رشته
- قابلمه شما بايد از ميزان مواد اوليه بزرگتر باشد تا رشتههاي آش به هم نچسبند و مواد آش راحتتر بپزد.
- نمك، مانع از رنگ دادن سبزي به آب ميشود و رنگ آن را ثابت ميكند. پس آن را قبل از ريختن سبزي در آش بريزيد.
- پس از افزودن سبزي به آش، در قابلمه را كامل نبنديد تا آش شما بد رنگ نشود.
- برخي افراد آرد را قبل از افزودن به آش كمي تفت ميدهند تا بوي خامي آن گرفته شود.
- در برخي از دستور پختها به آش رشته، جو پرك يا بلغور گندم اضافه ميشود تا به آن لعاب دهد.
- پياز داغ، طعمي فوقالعاده به آش ميدهد، پس در ريختن آن صرفهجويي نكنيد و دست و دلباز باشيد.
- در افزودن نعناع داغ به آش احتياط كنيد، زيرا مقدار بيش از حد نعناع داغ، طعم آش را تلخ ميكند.
چند نكته ديگر براي بهتر شدن آش رشته
- برخي از رشتههاي آش مزه شوري دارند، پس در ريختن نمك در آش احتياط كنيد.
- توجه داشته باشيد كه آش پس از برداشتن از روي حرارت، غليظتر ميشود. پس در زمان خاموش كردن شعله، آش بايد رقيق باشد. در ريختن رشته آش، زيادهروي نكنيد.
- لعاب رقيق روي آش و از بين رفتن بوي خامي رشتهها از نشانههاي يك آش رشته جاافتاده هستند.
- شما ميتوانيد از كمي آب قلم براي پرملات كردن آش رشته استفاده كنيد.
- شل يا خمير شدن آش رشته به ميزان حرارتي كه به قابلمه ميرسد، بستگي دارد. حرارت مناسب براي پخت آش رشته بايد تند و مستقيم باشد.
- اگر احساس كرديد آب آش شما كم است، به آن آب جوش اضافه كنيد تا رنگ آش تغيير نكند.
- در دقايق پاياني اگر آب آش زياد بود، كمي شعله گاز را زياد كنيد و در قابلمه را برداريد تا آب اضافه آش تبخير شود.
- توجه كنيد كه سير به سرعت سرخ ميشود و نبايد زياد روي حرارت باشد، زيرا تلخ ميشود.
- پيازها را بههمراه كمي زعفران يا زردچوبه در روغن داغ بريزيد و بهمحض طلايي شدن، آنها را هم بزنيد تا ترد شوند.
- براي خواندن دستورهاي غذايي بيشتر از آشها به آش گندم و جو ، مناسب روزهاي سرد مراجعه كنيد.
پيشنهاد مطالعه: آبگوشت كلم قمري غذاي اصيل همداني را بخوانيد.