خرما پلو يك غذاي مجلسي اهوازي است كه ميتواند زينتبخش سفرههاي مهماني شما باشد. اين غذا را در مدلهاي مختلفي ميتوان درست كرد.
خرما پلو يكي از انواع پلوهاي ايراني است كه طعم و مزه بسيار خوبي دارد و هم با گوشت مرغ به صورت حلزوني و گوشت چرخكرده يا خورشتي تهيه ميشود. در گذشته در بيشتر مناطق ايران اين غذاي خوشمزه تهيه ميشده است. در قديم خرما پلو با خرماي زرد و خشك تهيه ميشد ولي شما ميتوانيد از هر نوع خرما دلخواه استفاده كنيد و به همراه برنج ساده يا رشته پلو اين غذا را درست كنيد. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه خرما پلو را ياد بگيريم.
مواد لازم براي طرز تهيه خرما پلو
- برنج ۳ پيمانه
- سينه مرغ ۱ عدد
- پياز ۱ عدد
- پياز داغ ۳ قاشق غذاخوري
- خرما ۲۰۰ گرم
- كشمش ۲ قاشق غذاخوري
- زرشك ۲ قاشق غذاخوري
- كره ۱۰۰ گرم
- زعفران دمكرده غليظ به مقدار لازم
- نمك، فلفل سياه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهيه خرما پلو
مرحله اول
ابتدا برنج را از چند ساعت قبل خوب بشوييد و با كمي نمك خيس كنيد، خرما را خوب بشوييد و از وسط يك برش بزنيد و هسته خرما را جدا كنيد. سپس كمي كره را داخل تابه بريزيد و خرما را داخل تابه تفت بدهيد.
مرحله دوم
پياز را پوست بگيريد و نگيني خرد كنيد. سپس داخل روغن كمي تفت دهيد تا سبك شود. سينه مرغ بدون استخوان را خرد كنيد و بشوييد. به همراه پياز و ادويهها و كمي نمك و زعفران اضافه كنيد و تفت دهيد تا مرغها خوب سرخ شوند. اگر تكههاي مرغ شما كمي درشتتر بود ميتوانيد كمي آب اضافه كنيد و بگذاريد تا كاملا بپزد.
مرحله سوم
حالا بايد برنج را آماده كنيد، داخل قابلمه آب بريزيد تا به جوش بيايد. سپس برنج را داخل آب جوش ريخته و بگذاريد تا نرم شود. بعد آن را آبكش كنيد و كف قابلمه تهديگ دلخواه قرار دهيد و بگذاريد تا برنج دم بكشد.
مرحله آخر از طرز تهيه خرما پلو
در ادامه وقتي برنج در حال دم كشيدن است، كشمشها را بشوييد و به همراه كمي كره تفت دهيد تا پفكي شوند. زرشكها را نيز با كره تفت دهيد تا پف كنند. بعد از دم كشيدن برنج تكههاي مرغ و كشمش و خرما و زرشك و پيازداغ را به ترتيب روي برنج بريزيد و تزئين كنيد.
نكات مهم
- ميتوانيد به جاي مرغ از گوشت قلقلي يا گوشت چرخكرده استفاده كنيد.
- خرما طبع گرمي دارد، پس طبع سردي برنج را ميگيرد و ميتوانيد با خيال راحت اين پلو را ميل كنيد.
- ميتوانيد از انواع خلال مانند بادام و پسته نيز در تهيه اين پلو استفاده نماييد.
پيشنهاد مطالعه: آبگوشت كلم قمري غذاي اصيل همداني را بخوانيد.