ماهي خواص زيادي دارد، از جمله افزايش سلامت مغز، كمك به جلوگيري از افسردگي و منبع غني از ويتامين D است. ماهي شكم پر را ميتوانيد هم در فر و هم در تابه درست كنيد.
ماهي شكم پر به روشهاي مختلفي تهيه ميشود. اما عمدهترين آنها روشي است كه مردم شمال و مردم جنوب كشورمان از آن استفاده ميكنند. تهيه ماهي شكم پر با تمر هندي مخصوص مردم جنوب و با رب انار مختص اهالي شمال كشور است. اين غذا با انواع ماهيها طبخ ميشود. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه ماهي قزل آلا شكم پر را ياد بگيريم.
سبزي مخصوص
معمولا سبزيهاي طعمدهنده اين غذا، گشنيز و شنبليله است كه بايد مقدار گشنيز غالب باشد. چون حجم زياد شنبليله آن را تلخ خواهد كرد. اما در تهيه اين غذا از انواع سبزيهاي محلي و معطر مانند جعفري، پونه، شويد و … استفاده ميشود.
مواد لازم براي ماهي قزل آلا شكم پر
- ماهي قزلآلا ۲ عدد
- پياز خلالي ۱/۴ پيمانه
- فلفل دلمهاي خلالي ۱/۴ پيمانه
- ليمو تازه ۴ برش
- نمك دريا و فلفل به ميزان لازم
- روغن سرخ كردني كمي
طرز تهيه ماهي قزل آلا شكم پر
مرحله اول
مواد اوليه را آماده كنيد. فلفل دلمهاي را برش دهيد و پيازها را خرد كنيد. ليمو را به صورت ورقهاي و نازك ببريد. گريل را روشن كنيد و روي حرارت متوسط تنظيم كنيد تا گرم شود.
مرحله دوم
ماهي را كاملا بشوييد و داخل شكم آن را به خوبي خالي كنيد. اجازه دهيد تا ماهي خشك شود. سپس داخل شكم ماهي را با نمك درياي دانه درشت و فلفل طعمدار كنيد.
مرحله سوم
فلفل دلمهاي و پياز برشخورده را درون ماهي قرار دهيد. برشهاي نازك فلفل دلمهاي و پياز باعث ميشود كه زودتر و بهتر پخته شوند.
مرحله چهارم
دو تكه ليمو را به داخل ماهي اضافه كنيد.
مرحله پنجم
به احتياط و به كمك يك براش تميز يا فرچه، سطح گريل را به كمي روغن آغشته كنيد. آن را روي گريل بگذاريد تا بپزد.
مرحله ششم
يك سمت از ماهي را به مدت ۶ دقيقه گريل كنيد. سپس به طرف ديگر بچرخانيد و ۶ دقيقه ديگر صبر كنيد تا بپزد.
مرحله هفتم
ميتوانيد براي فهميدن اين كه ماهي پخته يا نه، با احتياط آن را لمس كنيد. وقتي رنگ آن كدر و گوشت آن نرم شود، آماده است.
مرحله آخر
وقتي روي گوشت ماهي خطهاي گريل را مشاهده كرديد، وقت سرو آن است. غذاي بدون فر شما حاضر است. پوست ماهي را جدا كرده و آن را با برنج يا شويد پلو نوش جان كنيد.
پيشنهاد مطالعه: خورشت قارچ و گوشت چرخكرده، مقوي و فوري را ببينيد.