نان خرمايي يكي از سوغاتيهاي خوشمزه استانهاي غرب كشور است و مزه آن به گونهاي است كه معمولا براي هر سليقهاي خوشمزه به نظر خواهد رسيد.
نان خرمايي كرمانشاهي يا نان خانَقي نوعي شيريني است كه از تركيب خرما، آرد گندم، شكر، روغن كرمانشاهي، زعفران، آب، گلاب و تخممرغ تهيه ميشود و از سوغاتيهاي شهر كرمانشاه است. در اين شيريني معمولا از زيره استفاده ميشود. اين شيريني يكي از شيرينيهاي مقوي و خوشمزه شهر كرمانشاه است كه بيشتر مردم در كنار كاك، نان برنجي و ديگر شيرينيهاي مخصوص، آن را به عنوان سوغاتي تهيه ميكنند. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم
- آرد گندم ۳ ليوان
- ماست ۲ قاشق غذاخوري
- كره ۲۲۰ گرم
- بكينگ پودر ۱ قاشق چايخوري
- گلاب ۵ قاشق غذاخوري
- خرما ۳۰۰ گرم
- مغز گردو ۱۵۰ گرم
- زرده تخممرغ براي تزيين شيريني
طرز تهيه نان خرمايي كرمانشاهي
مرحله اول
كره را روي حرارت بخار آب (روش بنماري) قرار دهيد تا آب شود. بكينگ پودر و ماست را مخلوط كنيد. سپس به كره آبشده اضافه نماييد. پس از مخلوط شدن مواد كمكم آرد را اضافه كنيد و ۳ دقيقه ورز دهيد، تا حدي كه خمير يكدست شود.
مرحله دوم
خمير را داخل نايلون فريزر بگذاريد و به مدت ۲ ساعت كناري قرار دهيد؛ در اين مدت خرماها را بشوييد و پوست و هسته آن را جدا كنيد. سپس به همراه مغز گردو و گلاب، مخلوط و چرخ كنيد (در صورت تمايل ميتوانيد ۱ قاشق چايخوري پودر دارچين يا رازيانه هم به آن اضافه كنيد).
مرحله سوم
پس از ۲ ساعت كه خمير آماده شد تكههايي از خمير برداريد و كف دستتان پهن كنيد. سپس داخل آن مقداري از خرماي چرخشده بگذاريد و از اطراف خمير را جمع كنيد.
مرحله چهارم
نان خرماييها را داخل سيني فر بچينيد و روي آنها را با قلممو زرده تخممرغ بماليد. سپس سيني را داخل فري كه از قبل با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد روشن و گرم كردهايد به مدت ۱۵ – ۲۰ دقيقه قرار دهيد تا روي نان خرماييها طلايي شود.
مرحله پنجم
پس از آماده شدن نان خرماييها بايد صبر كنيد تا خوب سرد شوند. سپس داخل ظرف قرار دهيد، اين شيرينيها بسيار ترد و شكننده هستند و بايد در زمان انتقال به ظرف خوب سرد شده باشند.
نكته
ميتوانيد بسته به سليقهتان انواع مدلهاي اين شيريني خوشمزه را آماده كنيد. در صورت تمايل ميتوانيد پيش از قرار دادن نان خرماييها در فر، يك گردو براي زيبايي بيشتر روي نان خرماييها قرار دهيد. يا زرده تخممرغ را با مقداري زعفران دمكرده مخلوط كنيد و روي نان خرماييها بزنيد تا رنگ طلاييتري داشته باشيد.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه خاگينه مغزدار تبريزي را بخوانيد.