آش گندم يكي از انواع آشهاي سنتي و قديمي ايراني است كه مانند ديگر آشهاي اصيل ايراني حاوي سبزيجات معطر و انواع حبوبات است.
يكي از آشهاي خوشمزهاي كه ميتوانيد براي روزهاي سرد سال درست كنيد آش گندم و جو است كه به آن آش گندم هم گفته ميشود. در ضمن يكي از خوبيهاي آش اين است كه ميتوان روي آن را به شكلهاي مختلف با كشك و پياز داغ و نعناع داغ طرح داد و براي تزيين سفره از آن استفاده كرد. اميدواريم اين آش خوشمزه را تهيه كنيد و از آن لذت ببريد. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه آش گندم و جو
- گندم ۲ ليوان
- جو ۱ ليوان
- باقلا ۱ ليوان
- برنج ۵ قاشق غذاخوري
- پياز ۳ عدد
- سير ۱۰ حبه
- سبزي آش (جعفري، تره، گشنيز و اسفناج) ۳۰۰ گرم
- چغندر ۲ عدد
- نعناع خشك و كشك به مقدار لازم
طرز تهيه آش گندم و جو
مرحله اول
گندم و جو را از شب قبل با چند ليوان آب خيس كنيد. سبزي آش را تميز كنيد و بشوييد. سپس با چاقو ساطوري كنيد (ريز خرد كنيد).
مرحله دوم
داخل قابلمه چند ليوان آب بريزيد. گندم و جو را اضافه كنيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد تا آب به جوش بيايد. پس از اينكه آب به جوش آمد برنج شسته را اضافه كنيد. حرارت را ملايم كنيد و اجازه دهيد مواد به آرامي بپزند (اگر در طول پخت آش آب بيشتر نياز بود ميتوانيد آب جوش اضافه كنيد).
مرحله سوم
پيازها را خلالي خرد كنيد و با مقداري روغن تفت دهيد تا نرم شوند. سپس سيرهاي خردشده و سبزيهاي ساطوريشده را اضافه كنيد و چند دقيقه تفت دهيد و پس از اينكه گندم و جو پختند آنها را به آش اضافه كنيد.
مرحله چهارم
چغندرهاي قرمز و باقلاها را جداگانه بپزيد و همراه با ۲ قاشق غذاخوري كشك به مواد ديگر اضافه كنيد (اين مواد را ۳۰ دقيقه آخر كار اضافه كنيد). پس از ۳۰ دقيقه آش را در ظرف بكشيد و همراه با نعناع داغ، كشك و پياز داغ تزيين و سرو كنيد.
نكات تهيه آش گندم
- اين آش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتيد ميتوانيد كمي گوشت قرمز را جداگانه بپزيد و ريش ريش كنيد و همزمان با اضافه كردن سبزيها به مواد اضافه نماييد.
- براي تهيه نعناع داغ كمي نعناع خشك را با مقداري روغن به مدت يك دقيقه تفت دهيد.
- سبزيهاي آش شامل تركيبي مساوي از جعفري، تره، گشنيز و اسفناج است اما اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر هم ميتوانيد استفاده كنيد.
پيشنهاد مطالعه: سوپ برش روسي با لبو، مخصوص روزهاي سرد را بخوانيد.