• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

آش گندم و جو ، مناسب روزهاي سرد

۹ بازديد

آش گندم يكي از انواع آش‌هاي سنتي و قديمي ايراني است كه مانند ديگر آش‌هاي اصيل ايراني حاوي سبزيجات معطر و انواع حبوبات است.

آش گندم و جو

يكي از آش‌هاي خوشمزه‌اي كه مي‌توانيد براي روزهاي سرد سال درست كنيد آش گندم و جو است كه به آن آش گندم هم گفته مي‌شود. در ضمن يكي از خوبي‌هاي آش اين است كه مي‌توان روي آن را به شكل‌هاي مختلف با كشك و پياز داغ و نعناع داغ طرح داد و براي تزيين سفره از آن استفاده كرد. اميدواريم اين آش خوشمزه را تهيه كنيد و از آن لذت ببريد. با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه آش گندم و جو

  • گندم ۲ ليوان
  • جو ۱ ليوان
  • باقلا ۱ ليوان
  • برنج ۵ قاشق غذاخوري
  • پياز ۳ عدد
  • سير ۱۰ حبه
  • سبزي آش (جعفري، تره، گشنيز و اسفناج) ۳۰۰ گرم
  • چغندر ۲ عدد
  • نعناع خشك و كشك به مقدار لازم

طرز تهيه آش گندم و جو

طرز تهيه آش گندم و جو

مرحله اول

گندم و جو را از شب قبل با چند ليوان آب خيس كنيد. سبزي آش را تميز كنيد و بشوييد. سپس با چاقو ساطوري كنيد (ريز خرد كنيد).

مرحله دوم

داخل قابلمه چند ليوان آب بريزيد. گندم و جو را اضافه كنيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد تا آب به جوش بيايد. پس از اينكه آب به جوش آمد برنج شسته را اضافه كنيد. حرارت را ملايم كنيد و اجازه دهيد مواد به آرامي بپزند (اگر در طول پخت آش آب بيشتر نياز بود مي‌توانيد آب جوش اضافه كنيد).

مرحله سوم

پيازها را خلالي خرد كنيد و با مقداري روغن تفت دهيد تا نرم شوند. سپس سيرهاي خردشده و سبزي‌هاي ساطوري‌شده را اضافه كنيد و چند دقيقه تفت دهيد و پس از اينكه گندم و جو پختند آن‌ها را به آش اضافه كنيد.

مرحله چهارم

چغندرهاي قرمز و باقلاها را جداگانه بپزيد و همراه با ۲ قاشق غذاخوري كشك به مواد ديگر اضافه كنيد (اين مواد را ۳۰ دقيقه آخر كار اضافه كنيد). پس از ۳۰ دقيقه آش را در ظرف بكشيد و همراه با نعناع داغ، كشك و پياز داغ تزيين و سرو كنيد.

نكات تهيه آش گندم

  • اين آش گوشت ندارد اما اگر دوست داشتيد مي‌توانيد كمي گوشت قرمز را جداگانه بپزيد و ريش ريش كنيد و هم‌زمان با اضافه كردن سبزي‌ها به مواد اضافه نماييد.
  • براي تهيه نعناع داغ كمي نعناع خشك را با مقداري روغن به مدت يك دقيقه تفت دهيد.
  • سبزي‌هاي آش شامل تركيبي مساوي از جعفري، تره، گشنيز و اسفناج است اما اگر اسفناج در دسترس نبود از برگ چغندر هم مي‌توانيد استفاده كنيد.

آش گندم

پيشنهاد مطالعهسوپ برش روسي با لبو، مخصوص روزهاي سرد را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.