خورشت قورمه سبزي از اصيلترين غذاهاي ايراني محسوب ميشود كه در بيشتر نقاط كشورمان با يك دستور خاص تهيه ميشود. البته در برخي شهرها اين خورشت با مواد ديگري طبخ ميشود كه خيلي متفاوت نيستند.
قورمه سبزي يكي از خورشتهاي اصيل و محبوب ايراني است كه قوميتهاي مختلف كشورمان آن را به روشهاي مختلف درست ميكنند. اهالي تبريز هم نوع خاصي از اين غذاي اصيل را طبخ ميكنند كه به قورمه سبزي تبريزي شهرت دارد. از آن جايي كه آشپزي كدبانوهاي تبريزي حرف ندارد، خورشت قورمه سبزي آنها هم طعم و عطر فوقالعادهاي دارد. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم
- لوبيا چشم بلبلي يك پيمانه
- سبزي خردشده (شامل دو سهم تره و يك سهم جعفري) تقريبا ۵۰۰ گرم
- پودر شنبليله دو قاشق غذاخوري
- گوشت ران گوسفند يا راسته گوساله ۵۰۰ گرم
- پياز ۲ عدد
- ليمو عماني ۴ عدد
- روغن، نمك و زعفران به مقدار لازم
طرز تهيه قورمه سبزي تبريزي
مرحله اول
نيازي نيست لوبيا چشم بلبلي را از قبل خيس كنيد، اما اگر از لوبيا چيتي يا قرمز استفاده ميكنيد بايد از شب قبل آن را در آب بخيسانيد. البته يك قورمه سبزي تبريزي اصيل با لوبيا چشم بلبلي پخته ميشود.
مرحله دوم
سبزي را پاك و بعد هم ريز خرد كنيد. سپس آن را خوب بشوييد و خشك كنيد. بعد كه آب اضافي آن كشيده شد، داخل ماهيتابه بريزيد. و بدون روغن سبزي را تفت دهيد. بعد از خشك شدن آب سبزي، داخل آن مقداري روغن بريزيد و تا حدي سرخ كنيد كه رنگش تيره شود.
مرحله سوم
پيازها را نگيني خرد كنيد و تا حدي تفت دهيد كه كاراملي شوند. سپس گوشت را به پياز اضافه و مقداري تفت دهيد تا رنگ گوشت عوض شود. حالا نوبت لوبياست كه آن را به مواد داخل قابلمه اضافه كنيد. آب لوبياي خيس خورده را خالي كنيد و همراه سبزي سرخشده به مواد بيفزاييد.
مرحله چهارم
ليموعمانيها را بشوييد، سپس سوراخ سوراخ كنيد و داخل قابلمه بيندازيد. حالا ۴ ليوان آب داخل قابلمه بريزيد، شعله را زياد كنيد تا آب بجوشد. بعد از جوش آمدن آب نيز شعله را كم كنيد و اجازه دهيد خورشت با حرارت كم بپزد.
مرحله پنجم
بعد از اينكه لوبيا و خورشت هر دو خوب پختند شنبليله، نمك و زعفران را به مواد بيفزاييد و منتظر شويد تا غذا جاافتاده و غليظ شود.
نكات طلايي در پخت قورمه سبزي تبريزي
- اگر دوست داريد قورمه سبزي شما طعم ترشتري داشته باشد، ميتوانيد به آن كمي آبغوره يا آبليمو اضافه كنيد.
- برخي از تبريزيها براي خوشرنگ شدن رنگ قورمه سبزي به آن يك قاشق غذاخوري رب گوجهفرنگي اضافه ميكنند.
- اگر دوست داشته باشيد، ميتوانيد مقداري آلو خشك را هم يك ساعت در آب بخيسانيد و بعد به خورشت اضافه كنيد.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه كوكو هويج، سريع و خوشپخت را بخوانيد.