يكي از غذاهاي خوشمزه و مخصوص شب يلدا سوپ انار است كه بسيار مقوي هم هست و ميتواند سيستم ايمني بدن را در فصول سرد سال قويتر كند.
فصل پاييز است و چيزي تا شب يلدا هم نمانده است. در اين هواي سرد هيچ چيزي به اندازه سوپ نميچسبد. پس حتما شما هم دنبال دستور غذا و سوپهاي خوشمزه هستيد. اين سوپ انار فوقالعاده، با عدس و برنج تهيه ميشود و روي آن هم كشمش تفت داده ميريزند. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه سوپ انار را ياد بگيريم.
براي اينكه سوپ مقويتر باشد ميتوانيد گوشت چرخكرده را به شكل كوفته قلقلي دربياوريد و داخل سوپ انار از آن استفاده كنيد. اگر دوست داريد سوپ شما ترش باشد از انارهاي ترشتر استفاده كنيد. يك ليوان آب انار طعم سوپ را عالي ميكند.
مواد لازم
- عدس ۳/۴ پيمانه
- كره يا مارگارين ۲ قاشق غذاخوري
- پياز متوسط ۱ عدد
- آب ۸ پيمانه
- برنج دانه بلند ۱ پيمانه
- زردچوبه ۱ قاشق چايخوري
- نمك و فلفل به مقدار كافي
- جعفري خردشده ۱/۲ پيمانه
- پيازچه خردشده ۱/۲ پيمانه
- آب انار ۱ پيمانه
- كره ۱ قاشق غذاخوري
- نعناي تازه خردشده ۲ قاشق غذاخوري (يا ۲ قاشق چايخوري نعنا خشك)
- كشمش ۱ قاشق غذاخوري
- گوشت چرخكرده ۴۵۰ گرم (دلخواه)
طرز تهيه سوپ انار
مرحله اول
ابتدا عدس را بشوييد. براي اين كار عدس را داخل يك صافي بريزيد و زير آب سرد بگيريد. آن را خوب بشوييد تا كاملا پاك شود.
قابلمهاي را روي شعله قرار دهيد و دو قاشق كره را داخل آن بريزيد تا آب شود. پياز را خرد كنيد و داخل كره آب شده بريزيد. تفت بدهيد تا نرم شود.
مرحله دوم
گوشت چرخكرده را با كمي نمك، فلفل و كمي از زردچوبه طعمدار كنيد و به شكل كوفته دربياوريد. عدس را آبكش كنيد و همراه با ۸ پيمانه آب، برنج، زردچوبه، كوفته ها، نمك و فلفل به قابلمه اضافه كنيد و بگذاريد جوش بيايد.
حدود ۴۰ دقيقه بگذاريد روي شعله ملايم بماند تا برنج و عدس نرم شوند.
مرحله سوم
در اين مدت انار را دان كنيد و آب آن را بگيريد. وقتي برنج و عدس نرم شد، آب انار، جعفري و پيازچه خردشده را به سوپ اضافه كنيد و بگذاريد ۱۵ دقيقه ديگر قل بخورد. در تابه كوچكي ۱ قاشق كشمش را ذوب كنيد. كشمش را چند دقيقه در كره تفت بدهيد تا طلايي رنگ شود.
سوپ را داخل ظرف مورد نظر بريزيد و كشمش را روي آن بپاشيد. سوپ انار آماده است.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه كباب يوناني ، خوشمزه و بينظير را بخوانيد.