كوفته عدس يكي از غذاهاي خوشمزه خاورميانه است كه با روشها و مواد متنوعي تهيه ميشود. اين كوفته خيلي سبك و ترد و در عين حال خوشمزه و مقوي است.
كوفته عدس يك غذاي بسيار سالم و ساده است كه در مدت زمان كمي طبخ ميشود. اين كوفته خيلي شبيه كوفته قلقليهاي خودمان است ولي ماده اصلي تشكيل دهنده آن عدس است. اين كوفتههاي بامزه را مي توانيد با ماكاروني، برنج يا فقط به همراه سبزيجات بخارپزشده ميل كنيد. بافت كوفته عدس بسيار لطيف است و با يك بار امتحان كردن طرفدارش ميشويد. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه كوفته عدس را ياد بگيريم.
مواد لازم
- روغن زيتون ۳ قاشق غذاخوري
- پياز قرمز خردشده ۱ عدد متوسط
- سير خردشده ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوري
- جعفري تازه ۱/۴ پيمانه
- رب گوجهفرنگي ۱ قاشق غذاخوري
- پنير پارمزان ۵ يا ۶ قاشق غذاخوري
- نمك دريايي و فلفل سياه ۱/۴ قاشق چايخوري
- پودر سوخاري ۱ قاشق غذاخوري
- چاشني غذاهاي ايتاليايي ۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوري
- عدس ۱ و ۱/۲ پيمانه
- بذر كتان ۱ قاشق غذاخوري
- آب ۲ و ۱/۲ قاشق غذاخوري
طرز تهيه كوفته عدس
مرحله اول
ابتدا يك ماهيتابه بزرگ را روي شعله متوسط گاز بگذاريد تا گرم شود. در همين زمان، فر را با دماي ۱۹۰ درجه سانتيگراد يا ۳۷۵ درجه فارنهايت روشن كنيد و اجازه دهيد به خوبي گرم شود. سپس كف يك قالب مستطيل شكل فر را با كاغذ روغني بپوشانيد.
مرحله دوم
يك قاشق غذاخوري روغن زيتون داخل تابه بريزيد، سپس پياز قرمز و سير خردشده را داخل آن ريخته و به مدت ۲ الي ۳ دقيقه سرخ كنيد. تابه را از روي شعله گاز برداريد.
داخل يك غذاساز، بذر كتان و آب را بريزيد و به مدت ۲ الي ۳ دقيقه اجازه دهيد با هم مخلوط شوند. عدسها را به همراه مقدار كافي آب داخل قابلمه بپزيد.
مرحله سوم
عدسهاي پخته و خنكشده را همراه يك قاشق چايخوري روغن زيتون، سير و پياز سرخشده، چاشني غذاهاي ايتاليايي، جعفري تازه، رب گوجه، پنير پارمزان، نمك دريايي و فلفل به بذر كتاني كه در غذاساز ريخته بوديد اضافه كنيد. مواد را تا زماني كه خوب با هم مخلوط شوند با غذاساز مخلوط كنيد.
مخلوط بايد يك حالت خميري داشته باشد. اگر مخلوط هنوز خيلي مرطوب است، پودر سوخاري خانگي معطر به آن اضافه كنيد.
يك قاشق غذاخوري برداريد و با دقت به آن فرم دهيد. مخلوط كوفته عدس انعطافپذير است، اما ترد و شكننده نيز هست. پس از درست كردن كوفتههاي عدس، آنها را در پنير پارمزان بغلتانيد تا به خوبي به پنير آغشته شوند. سپس در سيني فر بچينيد.
مرحله چهارم
داخل تابه داغشده يك قاشق غذاخوري روغن زيتون بريزيد. نيمي از كوفتههاي عدس را داخل تابه بريزيد. به مدت ۴ الي ۵ دقيقه يا تا زماني كه به رنگ طلايي مايل به قهوهاي درآيند كوفتهها را سرخ كنيد.
سپس آنها را داخل سيني فر بچينيد و براي مدت ۱۰ الي ۱۵ دقيقه در فر از قبل گرمشده بگذاريد.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه محبوبترين پلو رنگيني از كشور تركيه را بخوانيد.