مسقطي يك شيريني نرم و شفاف است كه با گلاب، نشاسته، شكر و آب تهيه ميشود. اين شيريني معمولا در كنار كلوچه در مراسم و جشنها يا اعياد مذهبي مورد استفاده قرار ميگيرد.
حلوا مسقطي لاري يكي از انواع دسرهاي خوشمزه و سنتي ايراني است كه اصالت آن متعلق به استان فارس است. اين دسر خوشمزه و مخصوص، امروزه معمولا به عنوان شيريني در كنار چاي سرو ميشود، براي مشاهده آموزش كامل و مرحله به مرحله طرز تهيه مسقطي در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد.
مسقطي زعفراني يا به قول خود لاريها «حلوا مقراضي» يكي از قديميترين حلواهاي طبخ شده در استانهاي جنوبي ايران بهخصوص بوشهر و شيراز و در اصل منطقه لار است كه به مناسبتهاي مختلف مذهبي، جشن و سرور و سوگواري آن را ميپزند.
مواد لازم
- نشاسته ۱۵۰ گرم
- كره ۱۲۵ گرم
- شكر ۳۰۰ گرم
- گلاب نصف ليوان
- آب سرد ۵ ليوان
- جوهر ليمو نصف قاشق چايخوري
- زعفران دمكرده ۲ قاشق غذاخوري
طرز تهيه مسقطي لاري
مرحله اول
ابتدا نشاسته را داخل كاسهاي ميريزيم و يك ليوان آب به آن اضافه ميكنيم و با همزن دستي مخلوط را ميزنيم تا نشاسته در آب حل شود. بعد صافي را داخل قابلمهاي ميگيريم و مخلوط آب و نشاسته را از داخل صافي رد ميكنيم.
مرحله دوم
سپس قابلمه را روي حرارت كم قرار ميدهيم و ۵ ليوان آب سرد، شكر و گلاب را به آن اضافه ميكنيم و هم ميزنيم تا شكر كاملا حل شود. اجازه ميدهيم تا به مدت ۳۰ دقيقه بپزد. آنوقت زعفران دمكرده را به هر ميزان كه تمايل داريم اضافه ميكنيم.
مرحله سوم
حالا خوب مواد را هم ميزنيم و جوهر ليمو را نيز در صورت تمايل اضافه ميكنيم (ميتوانيد حذف كنيد) و همگي مواد را مخلوط و اجازه ميدهيم تا مايه مسقطي قوام يابد و كمي غليظ شود كه حدودا با حرارت كم يك ساعت زمان ميبرد.
مرحله چهارم
سپس كره ذوبشده يا اگر در دسترس نبود ۱/۴ ليوان روغن مايع اضافه ميكنيم و مدام با مواد مخلوط ميكنيم تا به خورد مواد برود. بعد در صورت دلخواه يك قاشق گلوكز نيز اضافه ميكنيم و با مواد مخلوط مينماييم و يك دمكني روي در قابلمه قرار ميدهيم تا مسقطي قوام يابد و غليظ شود.
مرحله پنجم
هر ۱۵دقيقه به مسقطي سر ميزنيم و آن را هم ميزنيم و اگر به قوام رسيده بود خلال پسته يا بادام داخل آن ميريزيم و اجازه ميدهيم تا ۱۵ دقيقه ديگر بپزد و بعد قابلمه را از روي حرارت برميداريم. ظرف مورد نظرمان را با قلممو چرب ميكنيم و مواد را داخل قالب ميريزيم.
مرحله ششم
سپس پشت قاشق را چرب و روي مسقطي را صاف ميكنيم و داخل يخچال قرار ميدهيم تا به مدت ۱۰ ساعت استراحت كند و منسجم شود. بعد از يخچال بيرون ميآوريم و برش ميدهيم و روي آن را تزئين ميكنيم و در ظرف ميچينيم.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه تارت انار و شكلات بدون نياز به فر را بخوانيد.