كاچي يكي از دسرهاي بسيار مقوي ايراني است كه مواد مغذي بسيار زيادي دارد. اين دسر خوشمزه در نقاط مختلف كشور با روشهاي مختلف طبخ ميشود.
كاچي با شيره انگور يا دوشاب يكي از دسرهاي سنتي ايراني فوقالعاده مقوي و خوشمزه است كه براي تقويت عضلات بدن مفيد به نظر ميرسد. اين دسر خوشمزه كه قرار است با شيره انگور تهيه شود خواص آن را چندين برابر ميكند، زيرا باعث تقويت استخوانها ميشود. همچنين براي كساني كه دچار كمخوني هستند نيز مناسب و انرژيزا است. اما دقت كنيد كالري كاچي بالاست و به همين دليل كساني كه در رژيم غذايي هستند بايد در خوردن آن زيادهروي نكنند. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم
- آرد ۱ پيمانه و ۲ قاشق غذاخوري
- شكر ۱ پيمانه
- شيره انگور ۱/۲ پيمانه
- عرق هل ۱/۲ پيمانه
- روغن جامد يا كره ۱۵۰ گرم
- روغن مايع ۳ قاشق غذاخوري
- پودر هل نوك قاشق چايخوري
- پودر دارچين نوك قاشق چايخوري
- گردو چرخشده ۳ قاشق غذاخوري
- زعفران دم كرده غليظ به مقدار لازم
- آب ۵ الي ۶ پيمانه
- پودر پسته و بادام براي تزئين به مقدار لازم
طرز تهيه كاچي با شيره انگور
مرحله اول
ابتدا آب را به همراه شكر داخل يك قابلمه بريزيد و هم بزنيد تا شكر كمي حل شود. سپس روي حرارت قرار دهيد و هم بزنيد تا دانه شكر ذوب شود. در ادامه گلاب و عرق هل را به همراه كمي زعفران دم كرده و پودر هل سابيده شده اضافه كنيد و زماني كه چند جوش خورد از روي حرارت برداريد و شيره انگور را اضافه كنيد و هم بزنيد.
مرحله دوم
در ادامه داخل يك قابلمه آرد را الك كنيد و روي حرارت بگذاريد و تفت دهيد تا بوي خامي آرد گرفته شود. شما ميتوانيد از هر نوع آردي كه دوست داريد استفاده كنيد، ولي آرد شيرينيپزي رنگ روشني به كاچي شما خواهد داد. بعد از ۱۰ دقيقه تفت دادن آرد آن را الك كنيد و مجدد به تابه برگردانيد.
مرحله سوم
در ادامه به آرد روغن جامد يا كره را اضافه كنيد و به مدت ۵ دقيقه اجازه دهيد تا روغن يا كره ذوب شود. روغن مايع و كمي پودر دارچين و گردوي چرخشده را اضافه كنيد. افزودن گردو در اين مرحله اختياري است و ميتوانيد حذف كنيد.
مرحله چهارم
در ادامه بايد شربت تهيهشده را طي دو مرحله به مواد فوق اضافه كنيد و خيلي سريع هم بزنيد تا خودش را بگيرد و همانطور كه داغ است داخل كاسه ريخته و با انواع مغزها تزئين كنيد. اين دسر را گرم ميل كنيد.
پيشنهاد مطالعه: فرني گل محمدي ، دسري براي درمان افسردگي را بخوانيد.