گوجه پلو با گوشت قلقلي يكي از انواع غذاهاي خوشمزه و سنتي ايراني است كه با دستورهاي متنوعي تهيه ميشود. اين غذا را در مهماني و مجالس خود هم ميتوانيد استفاده كنيد.
گوجه پلو چيست؟ چيزي كه اينجا به اسم گوجه پلو داريم شباهت زيادي به استانبولي پلو دارد. همه با دمي گوجه يا استانبولي آشنا هستيم. گوجه پلو با گوشت قلقلي اما كمي شيكتر و مجلسيتر است مخصوصا اگر همراه با سيبزميني سرخ كرده سرو شود. در طرز تهيه گوجه پلو، خواهيد ديد كه برنج خيلي زيبا و تميز به شكل قالبي در ديس برگردانده ميشود. سيبزميني و گوشت قلقلي هم جداگانه سرخ ميشوند و روي گوجه پلو را به شكل زيبايي تزيين ميكنند. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم
- گوجه: ۴-۵ عدد
- پياز: ۱ عدد
- برنج: ۲ پيمانه
- گوشت چرخكرده: ۳۰۰ گرم
- سيبزميني: ۲ عدد
- نمك و فلفل سياه: به مقدار كافي
- زردچوبه: ۲ قاشق چايخوري
- پودر پاپريكا: ۴ قاشق چايخوري
- روغن زيتون: ۶ قاشق غذاخوري
- رب گوجه: ۱ قاشق غذاخوري
طرز تهيه گوجه پلو با گوشت قلقلي
مرحله اول
گوجه ها را پوست بكنيد و رنده يا ميكس كنيد. پياز را خيلي ريز خرد كنيد. آن را با يك قاشق روغن زيتون تفت بدهيد تا طلايي شود. در اين مرحله ميتوانيد كمي زردچوبه هم به آن اضافه كنيد.
مرحله دوم
گوجه پورهشده را به پياز اضافه و با آن مخلوط كنيد. به تفت دادن ادامه دهيد تا آب گوجه روي حرارت بخار شود. بعد نمك، فلفل و ۲ قاشق چايخوري پودر پاپريكا به آن اضافه كنيد.
يك قاشق رب گوجه به مخلوط گوجه و پياز اضافه كنيد تا رنگ بهتري پيدا كند. بعد از ۲ دقيقه تفت دادن ۱ قاشق ديگر روغن زيتون اضافه كنيد.
مرحله سوم
برنج را با كمي روغن و نمك و چند پيمانه آب بگذاريد روي حرارت تا بپزد. فقط آن را كمي خامتر از معمول برداريد و آبكش كنيد.
برنج آبكششده را روي مخلوط گوجه بريزيد و به خوبي با هم مخلوط كنيد. سپس كف قابلمه را چرب كنيد و وقتي كمي داغ شد، برنج گوجهاي را داخل آن بريزيد.
كمي آب بريزيد و با كفگير روي برنج را صاف كنيد و كمي فشار دهيد. سپس در قابلمه را ببنديد. بعد از ۵ دقيقه شعله زير برنج را كم كنيد.
مرحله چهارم
سيبزمينيها را نگيني خرد كنيد و در دو قاشق روغن زيتون سرخ نماييد. آن را كنار بگذاريد. گوشت چرخكرده را با ۱ قاشق چايخوري زردچوبه، ۲ قاشق چايخوري پاپريكا و قدري نمك و فلفل طعمدار كنيد. كف تابه داغ ۲ قاشق روغن زيتون بريزيد. گوشت را قلقلي كنيد. پس از سرخ شدن طرف دوم، شعله را كم كنيد و در تابه را بگذاريد تا مغزپخت شوند.
مرحله آخر
بعد از ۱ ساعت كه برنج دم كشيد، زير آن را خاموش كنيد. در قابلمه را ببنديد و كف قابلمه آب سرد بگيريد. حال پلو گوجه را در ديس مورد نظر برگردانيد و آن را با سيبزميني سرخ كرده، گوشت قلقلي و جعفري تازه تزيين كنيد.
پيشنهاد مطالعه: خورشت شلغم، مقوي و لبريز از ويتامين را بخوانيد.