• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

آبگوشت كشك، غذاي سنتي و دلچسب پاييزي

۱۳ بازديد

آبگوشت كشك يكي از انواع آبگوشت‌هاي خوشمزه ايراني است كه با دستورهاي متنوعي تهيه مي‌شود. اين آبگوشت در استان مركزي و اصفهان بيشتر طبخ مي‌شود.

آبگوشت كشك

آبگوشت كشك يكي از غذاهاي اصيل و سنتي است كه در استان‌هاي اراك، اصفهان، آذربايجان غربي و لرستان تهيه مي‌شود. به اين غذا در زبان تركي قورت شورباسي نيز گفته مي‌شود. آبگوشت كشك را مي‌توان به‌عنوان ناهار يا افطار در ماه رمضان سرو كرد. اين غذا مخصوص پاييز و زمستان است و در فصول سرد سال بسيار مي‌چسبد. مواد اوليه براي تهيه اين آبگوشت، گوشت گوسفندي، سيب‌زميني، كشك و نخود است. با مجله دلتا همراه شويد.

مواد لازم

  • گوشت گوسفند: نيم كيلو
  • نخود: نصف ليوان
  • پياز بزرگ: دو عدد
  • سيب‌‌زميني متوسط: سه عدد
  • كشك ساييده: ۲۵۰ گرم
  • آب: يك و نيم ليتر
  • نعنا داغ: به ميزان لازم
  • زردچوبه: به ميزان لازم
  • نمك: به ميزان لازم
  • فلفل: به ميزان لازم

طرز تهيه

  • گوشت، نخود، پياز، زردچوبه، نمك و فلفل را در قابلمه ريخته، روي آن آب بريزيد و بپزيد.
  • پس از پخت گوشت، سيب‌زميني‌ها را بيفزاييد و مجدد اجازه دهيد غذا بپزد.
  • در يك تابه جدا روغن را داغ كرده و نعنا را در آن تفت دهيد.
  • كشك را آب كنيد و به نعنا داغ بيفزاييد.
  • بعد از اينكه يك قُل خورد آن را از روي حرارت برداريد و به آبگوشت اضافه كنيد.
  • آبگوشت را روي شعله ملايم قرار دهيد تا به آرامي پخته شود. (حدود ۱ ساعت)
  • سپس آن را با نعنا داغ تزئين كنيد.

نكات ضروري براي داشتن يك آبگوشت جاافتاده

۱- لازمه پخت يك آبگوشت كشك معركه اين است كه آن را روي حرارت ملايم و براي مدت طولاني بپزيد.
۲- نمك گوشت را در همان ابتدا به آن اضافه نكنيد. زيرا گوشت را تيره و ديرپز مي‌كند.
۳- آبگوشت كشك را در ديگ ديزي بپزيد كه با حرارت ملايم و يكنواخت حسابي خوشمزه شود.
۴- مي‌توانيد پوست سيب‌زميني را تميز بشوييد و آن را با پوست به آبگوشت اضافه كنيد.
۵- اگر تمايل به استفاده از دنبه در آبگوشت داريد بهتر است آن را با نمك بكوبيد و در آبگوشت بريزيد.
۶- پياز را خرد نكنيد، زيرا آبگوشت ليز مي‌شود. پس از پخت آبگوشت پياز را از آن خارج كنيد.
۷- در تهيه آبگوشت كشك مي‌توانيد از رب گوجه‌فرنگي يا گوجه‌فرنگي خشك شده به جاي گوجه استفاده كنيد.
۸- اگر دوست داريد آبگوشت شما شيرين شود كمي به آن چغندر قند اضافه كنيد.
۹- براي طعم بهتر آن كمي دنبه و دنبالچه به آن بيفزاييد.

پيشنهاد مطالعهطرز تهيه كوكوي اسفناج، ساده و سريع و خوشمزه را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.