اين كوفته علاوه بر اينكه بسيار لذيذ است و خيلي سريع آماده ميشود، چون لپه ندارد خيلي سبك است و براي بچهها و افرادي كه ناراحتي معده دارند نيز مناسب است.
كوفته جعفري يكي از انواع كوفتهها است كه سبزي خوشمزه و همهكاره جعفري در آن استفاده ميشود و طعمي كاملا متفاوت با كوفته به شما ميدهد. شما ميتوانيد اين كوفته را در سايزهاي مختلف همراه با نان تازه يا پلو سرو كنيد. جعفري يك گياه گلدار است كه در منطقه مديترانه كشت ميشود و بسيار پر فايده و پر خواص است تا جايي كه يونانيان جعفري را يك گياه مقدس ميدانستند. خواص جعفري براي سلامت قلب و تقويت استخوان، كمك به درمان كمخوني، درمان اسهال و بهبود هضم غذا و … مفيد است. در بخش آشپزي مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه كوفته جعفري
- گوشت چرخ كرده: ۳۰۰ گرم
- پياز: دو عدد
- جعفري: دو دسته
- برنج: ۲/۳ پيمانه
- تخممرغ: يك عدد
- رب: سه ق غذاخوري
- آبليمو: به مقدار لازم
- نمك، فلفل سياه، زردچوبه، زيره: به مقدار لازم
مرحله اول: آمادهسازي
ابتدا جعفري را پاك كنيد و بشوييد. بعد از خشك شدن آن را ساطوري كنيد. در ادامه برنج را با كمي نمك خيس و روي حرارت قرار دهيد و كمي زندهتر از هميشه برداريد. نبايد خيلي شل باشد، وگرنه كوفته شما شل و وارفته ميشود.
مرحله دوم: مخلوط كردن مواد
در ادامه يكي از پيازها را پوست بگيريد و ريز رنده و آب آن را جدا كنيد و به همراه گوشت داخل يك كاسه بريزيد. سپس به آن تخممرغ و برنج و جعفري و ادويهها را اضافه كنيد. حالا به مهمترين مرحله تهيه كوفته ميرسيم. بايد كوفته را حسابي ورز دهيد. ميتوانيد از استند ميكسر استفاده كنيد و يا ۲۰ بار مخلوط ورز خورده را داخل كاسه بكوبيد تا حسابي منسجم شود.
مرحله سوم: سرخ كردن كوفته جعفري
در ادامه از مواد منسجم شده به اندازه دلخواه برداريد و در دست گرد كنيد. سپس به مدت نيم ساعت داخل يخچال استراحت دهيد. اگر زمان كافي نداريد ميتوانيد همان لحظه به همراه كمي روغن هر دو طرف كوفته را سرخ كنيد تا طلايي شود.
مرحله چهارم: تهيه سس
وقتي كوفتهها در حال سرخ شدن هستند، پياز ديگر را نگيني خرد كنيد و با كمي زردچوبه و فلفل سياه تفت دهيد تا سبك شود. سپس رب اضافه نماييد و تفت داده تا بوي خامي رب از بين برود. سپس كمي آب و آبليمو براي خوشمزه شدن كوفتهها اضافه كنيد و بگذاريد كمي جوش بيايد.
مرحله پنجم: تهيه كوفته جعفري
حالا سس غليظ شده را به كوفتهها اضافه كنيد و در تابه يا قابلمه را نيمه باز قرار دهيد تا كمكم سس داخل بافت كوفتهها برود و غليظ شود. در انتها نمك سس را بچشيد و به همراه نان يا پلو سرو كنيد. اگر به كوفتهها علاقه داريد، طرز تهيه كوفته تركيه اي را بخوانيد.
نكات كليدي
- ورز دادن مهمترين عامل وا نرفتن كوفته است.
- ميزان جعفري را ميتوانيد كم و زياد كنيد.
- به دلخواه كمي جعفري خرد شده داخل سس بريزيد.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه خوراك ماهيچه مجلسي، غذاي اصيل ايراني را بخوانيد.