خوراك ماهيچه يكي از انواع غذاهاي خوشمزه و بسيار معروف ايراني است كه با دستورهاي متنوعي تهيه ميشود. اين غذاي خوشمزه بهعنوان يكي از گرانقيمتترين غذاهاي ايراني شناخته ميشود كه در مجالس بسيار مهم سرو ميشود.
خوراك ماهيچه مجلسي يكي از غذاهاي اصيل و معروف ايرانيان است كه در اكثر مجالس و مهمانيهاي خاص سرو مي شود. اين غذاي خوشمزه و لذيذ معمولا به همراه پلو و يا باقلاپلو سرو مي شود كه البته ميتوان جزو غذاهاي دشوار و زمانبر نام برد. ما در اين بخش از مجله دلتا طرز تهيه خوراك ماهيچه مجلسي و خوشمزه اما در عين حال، راحت و ساده را به شما آموزش ميدهيم.
اين خوراك خاص و عالي را ميتوانيد هم در مهمانيها و مجالس رسمي سرو نماييد و هم در روزهاي عيد و براي پذيرايي در اعياد آماده كنيد. باقلا پلو نيز يكي ديگر از پلوهاي محبوب ايراني است كه تركيب آن با گوشت تازه و طعمدار كردن مخصوص آن بسيار عالي و ويژه خواهد شد. از اين رو ميتوانيد با صرف زمان متوسط و معقول، يك غذاي عالي و خاص براي مهمانان خود تدارك ببيند.
مواد لازم
- ماهيچه گوسفند: چهار عدد
- هويج متوسط: دو عدد
- پياز متوسط: دو عدد
- كرفس: ۱۰۰ گرم
- برگ بو: دو عدد
- رب گوجهفرنگي: دو قاشق غذاخوري
- حبه سير: دو عدد
- آب جوش: يك ليوان
- روغن: به مقدار لازم
- عصاره گوشت اليت: به مقدار لازم
- نمك، زردچوبه، دارچين، زعفران و فلفل سياه: به مقدار لازم
طرز تهيه
- ابتدا پيازها را به صورت حلقهاي خرد كرده و در قابلمه كمي تفت دهيد.
- سپس ماهيچهها را به پياز طلايي شده اضافه كنيد و كمي تفت دهيد تا خامي آن گرفته شود.
- ساقه كرفس خرد شده، برگ بو، سيرهاي خرد شده، دارچين و فلفل سياه را به قابلمه اضافه و بگذاريد ۲۰ دقيقه، ماهيچهها سرخ شود.
- در يك ظرف ديگر كمي روغن و رب گوجهفرنگي را مخلوط كنيد.
- سپس يك ليوان آب جوش، عصاره اليت، نمك و زردچوبه را نيز اضافه و سس را كاملا مخلوط كنيد.
- بعد از جوش زدن سس ماهيچه، آن را به قابلمه ماهيچهها افزوده و مخلوط كنيد.
- هويجها را نيز حلقهاي خرد و به قابلمه اضافه كنيد.
- حدود ۲ تا ۳ ساعت صبر كنيد تا ماهيچهها با حرارت ملايم بپزد. براي امتحان كردن طعمهاي بيشتر غذاهاي ايراني قورمه گوشت گوسفندي را در مجله بخوانيد.
پيشنهاد مطالعه: خوراك ماهيچه مجلسي را با هم خوانديم. اگر دوست داريد غذاهاي ايراني بيشتري را ياد بگيريد، طرز تهيه بلغور پلو را در مجله بخوانيد.