تهچين هميشه يكي از غذاهاي جذاب ما ايرانيها است كه معمولا با گوشت و مرغ و انواع سبزيجات تهيه ميشود. يكي از رازهاي تهچين خوشمزه، استفاده از ماست غليظ و چكيده است.
ته چين هويج يكي از انواع متفاوت تهچين است كه با تهچين مرغ كمي تفاوت دارد و از غذاهاي معروف استان سمنان است. تهچين يك غذاي ايراني است كه از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداولتر است)، ماست، تخممرغ و زعفران فراوان درست ميشود. تهچين در بين غذاهاي ايراني بهخاطر شكل و فرم زيبايش از جمله غذاهاي رسمي و مناسب مهمانيهاست كه از دو بخش تشكيل شدهاست: اول قشر كلفت تهديگ زعفراني كه مقداري گوشت يا مرغ پخته در آن قالبگيري شدهاست. دوم چلو سفيد كه روي تهديگ ريخته ميشود و هنگام كشيدن غذا زير تهديگ يا كنار آن قرار ميگيرد و در واقع مكمل آن است. امروز در مجله دلتا ميخواهيم شما را با نوع ديگري از اين غذا يعني ته چين هويج آشنا كنيم.
مواد لازم
هويج: ۳۰۰ گرم
گوشت: ۲۰۰ گرم
پياز: ۱ عدد
برنج: ۳ پيمانه
زردچوبه: به مقدار لازم
دارچين: به مقدار لازم
زعفران: به مقدار لازم
نمك: به مقدار لازم
مراحل پخت ته چين هويج
مرحله اول
ابتدا گوشت را ورقهورقه نموده در آبليمو و كمي نمك قرار ميدهيم.
مرحله دوم
سپس هويج رنده شده را همراه پياز خرد شده كمي تفت ميدهيم.
مرحله سوم
دارچين، زردچوبه، زعفران و مقداري نمك را هم به آن اضافه ميكنيم.
مرحله چهارم
برنج را از قبل خيس كرده و كمى نمك ريخته تا بجوشد و بعد آبكش مىكنيم.
مرحله پنجم
كمي از برنج را ته قابلمه ريخته، سپس مواد با هم مخلوط شده تهچين را روي برنج ريخته و مجددا مابقي برنج را روي مواد ميريزيم.
مرحله ششم
حدود ۴۵ دقيقه الي ۱ ساعت بعد اين غذا آماده است. اگر دوست داريد غذاهايي را كه از تركيب برنج تهيه ميشوند بيشتر بخوانيد، ته چين بادمجان و گوشت چرخكرده را در مجله ببينيد.
نكات مهم در پخت اين غذا
- حتما از مقدار كمي نمك و از نمك يددار تصفيه شده استفاده كنيد.
- بهتر است پياز و هويج را به جاي سرخ كردن، كمي تفت دهيد.
- بهتر است به جاي گوشت قرمز از مرغ استفاده كنيد.
- هويج به علت داشتن فيبر بالا براي افراد دچار يبوست مفيد است.
- همچنين هويج ويتامين A زيادي دارد كه يك آنتياكسيدان قوي به شمار ميرود.
پيشنهاد مطالعه: براي خواندن مطالب بيشتر طرز تهيه كباب برنجي، ساده و خوشمزه را بخوانيد.