خورشت كنگر يكي از انواع خورشتهاي سنتي و خوشمزه ايراني است كه بهعنوان يك خورشت فصلي شناخته ميشود. خورشت كنگر علاوه بر داشتن طعم و عطر بسيار خوب، فوايد بسيار زيادي هم براي بدن دارد.
خورشت كنگر يكي از خورشتهاي ديگر استان كرمانشاه است. اين خورشت انواع مختلفي دارد و در شهرهاي گوناگون به شيوههاي مختلفي تهيه ميشود. اين خورشت را هم ميتوان با رب و هم بدون رب شبيه خورشت كرفس تهيه كرد. در واقع اين غذا شباهت زيادي به خورشت كرفس دارد. فقط از لحاظ نوع پخت و نوع گياه متفاوت است. كنگر گياهي است خودرو كه معمولا در فصل بهار در نقاط كوهستاني رشد ميكند. اين گياه علاوه بر ارزش غذايي، ارزش دارويي نيز دارد. با ما در مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه اين خورشت خوشمزه را با هم ياد بگيريم.
مواد لازم
- گوشت گوساله: ۳۰۰ گرم
- كنگر تفت داده شده: ۳ پيمانه
- نعنا تفت داده شده: ۱ پيمانه
- جعفري تفت داده شده: ۱ پيمانه
- غوره: ۴ قاشق غذاخوري
- رب گوجهفرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
- روغن مايع: به مقدار لازم
- پياز متوسط: ۱ عدد
- آبغوره: نصف ليوان
- نمك: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
مراحل پخت
مرحله اول
پس از شستوشوي گوشت، آن را در اندازههاي خورشتي مناسب قطعه قطعه مينماييم.
مرحله دوم
سپس پياز را خرد كرده در مقدار كمي روغن تفت ميدهيم.
مرحله سوم
زردچوبه و گوشت را اضافه كرده با آنها تفت ميدهيم.
مرحله چهارم
با اضافه كردن آب اجازه ميدهيم تا گوشت پخته شود.
مرحله پنجم
در اواسط پخت گوشت، كنگر، نعناع و جعفري را اضافه ميكنيم.
مرحله ششم
در انتهاي پخت غوره، رب گوجهفرنگي و آبغوره را به آن اضافه ميكنيم و صبر ميكنيم تا خورشت جا بيفتد و پس از نرم شدن بافت كنگر، آن را از روي شعله برميداريم. اگر خورشتهاي ايراني را دوست داريد، طرز تهيه خورشت سبزي فسنجان گيلاني را در مجله بخوانيد.
نكات مهم و كليدي در پخت غذا
- اين غذا با برنج سرو ميشود.
- جهت پخت كنگر از كمترين ميزان آب استفاده شود.
- زمان اضافه كردن كنگر جهت پخت، بستگي به جوان و يا پير بودن ساقههاي كنگر دارد.
- لزومي ندارد تا كنگر را كاملا سرخ كنيد، تنها تفت دادن آن كافي است.
- ميتوانيد به جاي گوشت از مرغ استفاده كنيد.
- ميزان فيبر بالاي موجود در اين غذا، آن را براي مبتلايان به يبوست، بيماران قلبي عروقي، پرفشاري خون و بالا بودن چربي خون مناسب ميسازد.
پيشنهاد مطالعه: براي خواندن مطالب بيشتر قورمه گوشت گوسفندي، لذيذ و آسان را بخوانيد.