چلو ديزي كاشاني، برخلاف اسمش اصلا به آبگوشت و يا ديزي ربطي ندارد و فقط به خاطر استفاده از گوشت به اين اسم مشهور شده است.
چلو ديزي يكي از چلوهاي سنتي كاشان است. اين غذا در كاشان بسيار محبوب است و بيشتر از ران و سر دست در تهيه آن استفاده ميشود. اين چلو در كنار ماست، دوغ و سالاد بسيار خوشمزه و دلچسب است. امروز در مجله دلتا طرز تهيه چلو ديزي را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.
مواد لازم براي تهيه چلو ديزي كاشاني
- گوشت سر دست و ران ۵۰۰ گرم
- برنج ۴ پيمانه
- لوبيا چشم بلبلي ۲ پيمانه
- پياز ۲ عدد
- زردچوبه ۳ قاشق چايخوري
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
طرز تهيه چلو ديزي با گوشت و لوبيا چشم بلبلي
مرحله اول: آماده سازي
ابتدا گوشت را به اندازه دلخواه برش بزنيد و خوب بشوييد و بگذاريد تا آب اضافي آن گرفته شود. لوبيا چشم بلبلي را از چند ساعت قبل خيس كنيد تا نفخ آن گرفته شود، ميتوانيد يك عدد خيار را از وسط نصف كنيد و روي لوبيا قرار دهيد.
مرحله دوم: تفت دادن گوشت و پياز
پيازها را پوست بگيريد و نگيني ريز خرد كنيد و به همراه كمي روغن و زردچوبه تفت دهيد تا بوي خامي زردچوبه گرفته و پياز نرم و شيشهاي شود، گوشتي را كه از قبل خرد كرديد به پياز اضافه كنيد.
مرحله سوم: پخت گوشت و لوبيا
در ادامه گوشت را خوب سرخ كنيد، سپس لوبيا چشم بلبلي را اضافه كنيد و كمي تفت دهيد. آب جوشيده را اضافه كنيد و بگذاريد با حرارت ملايم گوشت و لوبيا چشم بلبلي پخته شود بعد از گذشت يك ساعت كمي نمك به قابلمه اضافه كنيد و اجازه دهيد تا مواد خوب پخته شود.
مرحله چهارم: تهيه چلو ديزي
برنج را از قبل با كمي نمك و آب خيس كنيد سپس روي حرارت قرار دهيد تا بهجوش بيايد. مخلوط پخته شده گوشت و لوبيا را به برنج اضافه كنيد، حرارت را زياد كنيد و بگذاريد آب برنج كشيده شود و بعد برنج را كته دم بگذاريد. در انتها كمي روغن يا كره روي برنج قرار دهيد. چلو ديزي لذيذ شما آماده است به همراه دوغ و ماست سرو كنيد. نوشجان!
نكات كليدي در تهيه چلو ديزي كاشان
- قطعات گوشت بايد كمي درشتتر باشد.
- ميتوانيد در انتهاي پخت كمي زعفران روي برنج بريزيد.
- بهتر است براي خوشمزهتر شدن چلو ديزي كمي از آب گوشت نيز داخل برنج در حال جوش بريزيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي لذيذ دوپيازه گوشت تكهاي، خوشمزه با سيب زميني را مطالعه كنيد.