دانههاي كنجد شايد خيلي كوچك باشند ولي خواص زيادي دارند. دانه كنجد يكي از قديميترين دانههاي روغني در سراسر دنيا است.
خورشت كنجد يكي از خورشتهاي بسيار خوشمزه ايراني است، كه به همراه پلو طعم و مزه بسيار خوبي دارد. اين خورشت را ميتوانيد با مرغ، گوشت و حتي گوشت قلقلي تهيه كنيد و يك غذاي جديد در ليست غذاهاي هفتگي خود داشته باشيد. امروز در مجله دلتا خورشت كنجد را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.
مواد لازم براي تهيه خورشت كنجد
- كنجد ۲ پيمانه
- سينه يا ران مرغ ۲ عدد
- شكر ۲ قاشق غذاخوري
- پياز ۲ عدد
- رب انار ۲ قاشق غذاخوري
- نمك، فلفل سياه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهيه خورشت كنجد با مرغ مجلسي
مرحله اول: تفت دادن كنجد
ابتدا بايد كنجدها را بو دهيد. براي اين كار كنجد خام را داخل تابه بريزيد روي حرارت ملايم مدام هم بزنيد تا كنجدها از خامي خارج شوند، سپس داخل آسياب ريخته و بگذاريد تا كاملا ميكس شود.
مرحله دوم: آبپز كردن مرغ
در ادامه مرغها را به همراه يك پياز و كمي نمك و فلفل سياه داخل قابلمه قرار دهيد. روي مرغها آب ريخته و بگذاريد تا مرغها نيم پز شوند، بعد آبپز شدن مرغ را از آب خارج كنيد و داخل روغن داغ سرخ كنيد.
مرحله سوم: تفت دادن
پياز ديگر را رنده ريز بزنيد و داخل قابلمه ريخته و با كمي روغن تفت دهيد. به آن فلفل سياه و زردچوبه اضافه كنيد، در ادامه كنجد ميكس شده را به پياز اضافه كنيد و تفت دهيد.
مرحله چهارم: پخت خورشت كنجد
۲ ليوان آب سرد به مخلوط فوق اضافه كنيد و هم بزنيد، صبر كنيد تا به جوش بيايد و بعد تكههاي مرغ سرخ شده را داخل قابلمه قرار دهيد. كم كم كنجد روغن پس ميدهد و پس از اين مرحله شكر و رب انار و كمي نمك به خورشت اضافه كنيد و براساس ذائقه خود ميزان شكر و ترشي آن را تنظيم كنيد. بعد از غليظ شدن آن را از روي حرارت برداشته و با برنج سرو كنيد. نوشجان!
نكات كليدي در تهيه پخت خورشت كنجد با مرغ
- ميزان شكر و رب انار را ميتوانيد كم و زياد كنيد.
- پخت اين خورشت دقيقا مانند فسنجان است ولي به دليل استفاده از كنجد بسيار مقرون به صرفه است.
- ميتوانيد از تكه گوشت خورشتي نيز در تهيه اين غذا استفاده كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي لذيذ طرز تهيه پلو كردي با مرغ، فوق العاده لذيذ را مطالعه كنيد.