خورشت ماست از غذاهاي سنتي اصفهان است كه از ماست پرچرب، گوشت گردن گوسفند، زعفران و شكر تهيه ميشود و در آن كمي زرشك و خلال بادام يا گردو و گلاب ميريزند.

اين خورشت كه مانند حليم است، به صورت سرد سرو ميشود و طرفداران زيادي دارد. اين غذا معمولا با گوشت گردن گوسفند تهيه ميشود، اما برخي از گوشت مرغ استفاده ميكنند. همچنين برخي آن را با سبك هندي تهيه كرده و به جاي شكر و گلاب، در غذا نمك و فلفل ميريزند. براي آشنايي با طرز تهيه خورشت ماست با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم تهيه خورشت ماست
- گوشت گردن گوسفند ۲۰۰ گرم
- شكر نصف پيمانه
- پياز يك عدد
- ماست پرچرب ۳ پيمانه
- زرده تخممرغ يك عدد
- زعفران دمكرده يك قاشق سوپخوري
- گلاب يك قاشق سوپخوري
- خلال بادام يك قاشق سوپخوري
- مغز گردو يك قاشق سوپخوري
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
- زرشك و خلال پسته براي تزئين
طرز تهيه خورشت ماست
پياز را از وسط به ۴ قسمت تقسيم كرده و با گوشت و زردچوبه در قابلمه بريزيد؛ سپس آن را روي شعله ملايم بگذاريد تا گوشت خوب بپزد و مغزپخت شود. وقتي گوشت كاملا پخته و نرم شد، آن را از استخوان جدا كرده و آنقدر بكوبيد تا كش بيايد.
زرده تخممرغ را با شكر و ماست مخلوط كرده و در يك قابلمه بريزيد. قابلمه را روي شعله متوسط بگذاريد تا ماست با حرارت متوسط جوش بيايد؛ سپس گوشت كوبيده شده را روي آن ريخته و هم بزنيد تا يكدست شود.
كمي بعد نمك، مغز گردو، خلال بادام، زعفران و گلاب را اضافه كنيد. پس از چند دقيقه قابلمه را از روي شعله برداريد و غذا را در ظرف مورد نظر بكشيد. بهتر است اين خورشت را ۲۴ ساعت در يخچال قرار بگذاريد تا خوب خنك شود، چون اين خورشت به صورت سرد سرو ميشود؛ سپس روي آن را با زرشك و خلال بادام و پسته تزئين كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي محلي خورشت هويج، غذاي محبوب تبريزي را مطالعه كنيد.