كوفته يزدي يكي از انواع كوفتهها است كه ميتوانيد به صورت كوفته كباب نيز آن را تهيه كنيد. كوفتهها در ايران از محبوبيت بالايي برخوردار هستند.

همه ما شايد كوفته را فقط با كوفته تبريزي بشناسيم ولي بهتر است بدانيم كوفته يزدي نيز شايد اسمش كمتر به گوش شما خورده باشد ولي طعم و مزه خوبي دارد و ميتواند رقيب خوبي براي كوفته تبريزي باشد. شما ميتوانيد كوفته يزدي را براي وعده نهار همراه با نان و سبزي تازه ميل كنيد. امروز در مجله دلتا كوفته يزدي ساده و خوشمزه با آرد نخود و گوشت و برنج را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.
مواد لازم براي تهيه كوفته يزدي
- گوشت چرخ كرده ۵۰۰ گرم
- پياز ۲ عدد
- برنج ۱/۲ پيمانه
- آرد نخود ۷۰ گرم
- سركه ۱۲۵ ميلي ليتر
- شكر ۲۰۰ گرم
- نمك، فلفل سياه، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهيه كوفته يزدي با آرد نخود و گوشت و برنج
مرحله اول: آماده سازي برنج
ابتدا برنج را با كمي آب و نمك خيس كنيد و بعد داخل يك قابلمه مقداري آب ريخته و بگذاريد تا به جوش بياد سپس برنج را داخل قابلمه ريخته و بگذاريد به مدت ۱۵ دقيقه برنج بجوشد و نرم شود سپس آبكش كنيد و كنار بگذاريد تا خنك شود.
مرحله دوم: مخلوط كردن گوشت و پياز
يكي از پيازها را پوست بگيريد و رنده ريز بزنيد سپس آب اضافي آن را بگيريد به همراه گوشت داخل كاسه ريخته و نمك و فلفل سياه و كمي زردچوبه اضافه كنيد و مواد را خوب هم بزنيد سپس ورز دهيد تا مسنجم شود.
مرحله سوم: سرخ كردن كوفته كباب يزدي
در ادامه برنج را به همراه آرد نخود به گوشت اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا مواد به خوبي مخلوط شوند از مواد برداريد و در دست به آن شكل دهيد سپس داخل تابه حاوي روغن سرخ كنيد تا پخته و طلايي شود.
مرحله چهارم: تهيه سس
پياز ديگر دستور را نگيني ريز خرد كنيد با كمي روغن و حرارت ملايم تفت دهيد تا سبك شود سپس ۱/۲ قاشق چاي خوري زردچوبه اضافه كنيد و به تفت دادن ادامه دهيد سپس يك پيمانه آب جوش داخل قابلمه ريخته و صبر كنيد تا قل بزنيد و بعد كوفتههاي سرخ شده را داخل قابلمه قرار دهيد و اجازه دهيد به مدت ۳۰ دقيقه پخته شوند.
مرحله پنجم: تهيه كوفته
در ادامه شكر و سركه را با هم مخلوط كنيد مقداري نمك و فلفل سياه را اضافه كنيد و هم بزنيد تا كاملا با يكديگر مخلوط شوند سپس آن را به قابلمه حاوي كوفته كباب اضافه كنيد و بگذاريد ۱۵ دقيقه ديگر بجوشد. پس از اين مدت، كوفته كباب را در ظرف مورد نظر بچينيد و به همراه سس آن، سرو كنيد.
نكات كليدي در تهيه كوفته يزدي
- ميتوانيد به جاي تهيه اين سس از آلو بخارا استفاده كنيد و داخل كوفتهها بياندازيد.
- بهتر است برنج از چند ساعت قبل با نمك خيس خورده باشد.
- رب زدن در اين كوفته دلخواه است و ميتوانيد به مواد اضافه كنيد.
- به دلخواه مي توانيد در سس يك عدد سيب زميني اضافه كنيد تا به همراه مواد پخته شود.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب طرز تهيه كوفته تبريزي لذيذ به روش آذريها را مطالعه كنيد.