• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

خورشت هويج، غذاي محبوب تبريزي

۸ بازديد

خورش هويج اصالتا متعلق به شهر تبريز است و با نام‌هاي خورشت هويج تركي و خورشت هويج تبريزي نيز شناخته مي‌شود.

خورشت هويج تبريزي

به كساني كه دنبال طعم‌هاي خاص هستند خورشت هويج تبريزي را توصيه مي‌كنيم. خورشت هويج به صورت متداول با گوشت خورشتي طبخ مي‌شود ولي مي‌توان آن‌را با گوشت‌هاي سفيد مانند گوشت مرغ و گوشت بوقلمون هم تهيه كرد. ضمن اين‌كه اين خورشت را مي‌توانيد بدون گوشت و به صورت كاملا گياهي نيز تهيه كنيد. با آموزش آشپزي خورشت هويج با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم خورشت هويج

  • پياز بزرگ يك عدد
  • آلو خورشتي ۱۰۰ گرم
  • هويج يا زردك ۴۰۰ گرم
  • رب گوجه فرنگي ۱/۲ قاشق غذا‌خوري
  • روغن مايع به اندازه كافي
  • گوشت خورشتي ۴۰۰ گرم
  • زعفران دم كرده به اندازه كافي
  • شكر به مقدار لازم
  • ليموترش به مقدار لازم
  • چوب دارچين يك عدد
  • نمك ، فلفل سياه و زردچوبه به اندازه كافي

طرز تهيه خورشت هويج تبريزي

مرحله اول: تفت دادن پياز

ابتدا پياز را به صورت نگيني ريز خرد كنيد سپس يك قابلمه مناسب روي حرارت قرار دهيد و مقداري روغن مايع داخل آن بريزيد. پس از اين‌كه روغن داغ شد پياز خرد شده را به قابلمه اضافه كنيد.

مرحله دوم: تفت دادن گوشت

پياز را كمي تفت دهيد تا نرم شود سپس مقداري زردچوبه اضافه كنيد. گوشت را به مخلوط پياز و زردچوبه اضافه كنيد. تفت دادن مواد را ادامه دهيد تا زماني كه گوشت سرخ شود و تغيير رنگ دهد.

مرحله سوم: پخت گوشت

پس از اين‌كه گوشت تغيير رنگ داد چند ليوان آب جوش را به همراه يك تكه چوب دارچين به قابلمه اضافه كنيد و اجازه دهيد گوشت با حرارت ملايم بپزد مي‌توانيد براي سرعت در كار از زودپز استفاده كنيد.

مرحله چهارم: آماده سازي هويج

در مرحله بعدي بايد هويج‌ را آماده كنيد. هويج‌ها را پس از شست و شو پوست بگيريد و به شكل خلالي خيلي نازك به صورت يكدست و يك اندازه خرد كنيد. ( كمي باريك‌تر از سيب زميني سرخ كرده ).

مرحله پنجم: تفت دادن هويج

يك تابه مناسب روي حرارت قرار دهيد و مقداري روغن داخل تابه بريزيد سپس هويج‌هاي خلالي را داخل روغن تفت دهيد تا كمي سرخ شوند. ابتدا درب تابه را بگذاريد بعد از نرم شدن هويج‌ها كمي زعفران و شكر به آن بزنيد و در انتها رب را به هويج اضافه كنيد و كمي تفت دهيد تا بوي خامي رب از بين برود.

مرحله ششم: افزودن هويج و آلو

در ادامه آلو هاي خورشتي را با دقت بشوييد و پس از اينكه گوشت تقريبا پخت هويج و آلو خورشتي را به قابلمه خورشت اضافه كنيد. در اين مرحله مقداري نمك و فلفل سياه به خورشت اضافه كنيد و اجازه دهيد خورشت با حرارت ملايم جا بيفتد.

مرحله هفتم: پخت خورشت هويج

۳۰ دقيقه مانده به پايان پخت خورشت زعفران دم كرده را اضافه كنيد و چوب دارچين را از خورشت خارج كنيد. در صورت تمايل مقداري آب ليمو ترش به آن اضافه كنيد. اجازه دهيد خورشت جا بيفتد و به همراه برنج سرو كنيد. براي تزئين خورشت هويج مي‌توانيد از خلال پسته و زرشك استفاده كنيد.

فوت و فن‌ها

  • افزودن شكر و آب‌ليموترش باعث ملس شدن و بالانس مزه‌ها مي‌شود.
  • اگر از گوشت استفاده مي‌كنيد بهتر است تكه‌هاي آن درشت‌تر باشد.
  • اين خورشت كم آب است يعني بايد در انتها خورشت غليظ و يكدستي داشته باشيد.
  • چوب دارچين براي عطر آن اضافه شده و قابل حذف است.
  • خورشت هويج با رب انار هم تهيه مي شود و به دلخواه مي‌توانيد اضافه كنيد.
  • اگر به آلو دسترسي نداريد از آلوچه يا ليموعماني يا آب‌غوره نيز مي‌توانيد استفاده كنيد.
  • آب‌ليموترش هميشه در انتها اضافه كنيد تا رنگ خورشت را از بين نبرد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب خورشت گوشت و قارچ، پيشنهادي ساده و لذيذ را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.