شاورما ساندويج محبوب خياباني است كه امروز در سراسر دنيا با موادهاي مختلف تهيه ميشود.
شاورما مرغ يكي از ساندويجهاي بسيار خوشمزه عربي و لبناني است. اين ساندويج محبوب در قرن نوزدهم توسط لبنانيها گسترش پيدا كرد. شاورما هم با مرغ هم دنر كباب يا سوسيس تهيه ميشود. شاورما را با دو نوع سس سرو ميكنند. يكي سس سير و ديگري سس ارده كه هر دو در لبنان محبوب است. شاورما در نان دو لايه پيتا تهيه ميشود. براي درست كردن اين ساندويج خوشمزه و جذاب ميتوانيد اين نان را يا در منزل يا به صورت حاضري تهيه كنيد. شاورما را ميتوان به عنوان يك وعده غذايي در نظر داشت. امروز در مجله دلتا شاورما با مرغ را به شما آموزش خواهيم داد با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه شاورما مرغ
- سينه مرغ يك عدد
- ماست چكيده ۱/۲ پيمانه
- رنده پوست پرتقال ۱/۲ قاشق چايخوري
- آب ليمو يك قاشق غذاخوري
- گوجه ۲ عدد
- خيارشور ۴ عدد
- كاهو يك پيمانه
- نمك و فلفل و سير و ميخك و آويشن به مقدار لازم
مواد لازم براي تهيه سس شاورما
- ارده ۳ قاشق غذاخوري
- ماست غليظ ۱/۲ ليوان
- روغن زيتون ۲ قاشق غذاخوري
- آبليمو ۲ قاشق غذاخوري
- نمك و پودر سير و فلفل قرمز به مقدار لازم
طرز تهيه شاورما مرغ
مرحله اول : مرينت كردن مرغ
ابتدا سينه مرغ را به صورت نواري خرد كنيد سپس داخل ظرفي ريخته و ماست و ليمو و ادويهها را بههمراه رنده پوست پرتقال (قسمت سفيد پرتقال رنده نشود باعث تلخي ميشود) اضافه كنيد. مواد را با مرغ ماساژ دهيد، سپس براي ۴ الي ۵ ساعت داخل يخچال قرار دهيد تا مرغ خوب مزهدار شوند.
مرحله دوم : پخت مرغ
سينههاي مرغ را بگذاريد روي صافي تا سس اضافي آن خارج شود، سپس كمي به سينههاي مرغ روغن زده و يك تابه را روي حرارت گذاشته تا داغ شود سپس سينه مرغ را داخل تابه بدون روغن سرخ كنيد. ابتدا كمي مرغ آب مياندازد ولي بعدش شروع به سرخ شدن مي كند تا طلايي شود زياد سرخ نكنيد تا خشك شود.
مرحله سوم : تهيه سس مخصوص شاورما
ارده را با ماست خوب مخلوط كرده سپس روغن زيتون و ادويه ها را اضافه كنيد تا به غلظت سس مايونز برسد.
مرحله آخر
گوجهها را شسته و خشك كنيد سپس به صورت نواري برش زده، همچنين خيار شور را نيز به صورت نواري برش بزنيد. كاهو را ريز خرد كنيد اگر كاهو در دسترس نداشتيد از كلم هم ميتوانيد استفاده كنيد. حالا لاي نان پيتا را باز كرده و از سس مخصوص روي نان بماليد سپس مرغهاي سرخ شده را به همراه گوجه و خيارشور و كاهو بريزيد و رول كرده سپس با سس گوجه فرنگي ميل نماييد. نوش جان!
نكات كليدي در تهيه شاورما مرغ
- ميتوانيد بهجاي سينه مرغ از بوقلمون يا گوشت استفاده كنيد.
- اگر نان پيتا در دسترس نداشتيد از نان باگت استفاده كنيد و كمي آنها را گريل كنيد.
- براي تهيه سس سير، يك قاشق غذاخوري نشاسته ذرت را با يك ليوان نشاسته روي حرارت بگذاريد تا غليظ شود سپس با سير و كمي ادويه و روغن زيتون داخل ميكسر بريزيد تا به غلظت نهايي برسد.
- پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب ساندويچ مرغ سوخاري فستفودي خوشمزه با سيبزميني را مطالعه كنيد.