• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه دمپخت شيرازي ساده با عدس بدون گوشت

۷ بازديد

دمپخت شيرازي يكي از خوشمزه‌ترين پلو‌هاي ايراني است. در اين غذا سبزي هاي معطر و خوشمزه اي وجود دارد و بيشتر با گوشت و مرغ و بعضي وقتا به صورت گياهي با عدس تهيه مي شود.

دمپخت شيرازي

دمپخت شيرازي بسيار محبوب بوده است و شما به راحتي مي توانيد يك پلوي خوشمزه و مقوي درست كنيد و در ليست غذايي خود تنوع ايجاد كنيد اين دمپخت ممكن است رسپي متقاوتي داشته باشد اين دمپخت عطر و بوي بسيار خوبي دارد و با افزودن كمي زردچوبه رنگ و لعاب خاصي به خود مي‌گيرد. شما مي‌توانيد اين دمپخت را با لوبيا چشم بلبلي نيز تهيه كنيد. امروز در مجله دلتا دمپخت شيرازي بدون گوشت و با عدس را به شما آموزش خواهيم داد با ما همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه دمپخت شيرازي بدون گوشت

  • پياز يك عدد
  • برنج ۳ پيمانه
  • هويج ۳ عدد
  • كلم برگ كوچك يك عدد
  • عدس يك پيمانه پخته شده
  • سبزي خشك (ترخون، جعفري، شويد، ريحان) ۳/۴ پيمانه
  • نمك و فلفل سياه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهيه دمپخت شيرازي با عدس

مرحله اول: آماده سازي

ابتدا عدس را از يك ساعت قبل خيس كنيد و داخل قابلمه ريخته و كمي آب بريزيد و اجازه دهيد تا پخته و نرم شوند. هويج را پوست بگيريد و به صورت مكعبي برش بزنيد. برنج را زا قبل با كمي نمك خيس كنيد.

مرحله دوم: تفت دادن پياز و هويج

پياز را نگيني ريز خرد كنيد و داخل تابه با عمق مناسب و كمي روغن و زردچوبه تفت دهيد تا سبك شود در ادامه هويج خرد شده را نيز اضافه كنيد و تفت دهيد سپس كلم را به قطعات ريزتر خرد كنيد و اضافه كنيد.

مرحله سوم: تهيه مواد مياني

همه مواد را خوب باهم تفت دهيد تا كلم و هويج شفاف و نرم شوند وقتي به اين مرحله رسيد عدس را به همراه كمي نمك و فلفل سياه و زردچوبه فراوان اضافه كنيد و هم بزنيد تا يكدست شود سپس از روي حرارت برداريد.

مرحله چهارم: پخت دمپخت شيرازي

برنج را به همراه آب داخل قابمله بريزيد، سطح آب يك بند انگشت بالاتر باشد و مقداري روغن بريزيد و برنج را روي حرارت قرار دهيد تا به جوش بياد وقتي برنج در حال جوش است كف روي آن را بگيريد و مقداري زردچوبه براي خوش رنگ شدن برنج و سبزي هاي خشك به برنج اضافه كنيد.

وقتي آب برنج تقريبا در حال كشيده شدن است مواد مياني تهيه شده را بريزيد و خوب مخلوط كنيد روي درب قابلمه دمكني قرار دهيد و دمپخت شيرازي را براي ۴۵ دقيقه دم بگذاريد در انتها كمي كره و زعفران روي دمپخت بريزيد. نوش جان!

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذا مطلب خورشت سيب آلبالو، غذاي خوشمزه شاهرودي را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.