دمپخت شيرازي يكي از خوشمزهترين پلوهاي ايراني است. در اين غذا سبزي هاي معطر و خوشمزه اي وجود دارد و بيشتر با گوشت و مرغ و بعضي وقتا به صورت گياهي با عدس تهيه مي شود.
دمپخت شيرازي بسيار محبوب بوده است و شما به راحتي مي توانيد يك پلوي خوشمزه و مقوي درست كنيد و در ليست غذايي خود تنوع ايجاد كنيد اين دمپخت ممكن است رسپي متقاوتي داشته باشد اين دمپخت عطر و بوي بسيار خوبي دارد و با افزودن كمي زردچوبه رنگ و لعاب خاصي به خود ميگيرد. شما ميتوانيد اين دمپخت را با لوبيا چشم بلبلي نيز تهيه كنيد. امروز در مجله دلتا دمپخت شيرازي بدون گوشت و با عدس را به شما آموزش خواهيم داد با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه دمپخت شيرازي بدون گوشت
- پياز يك عدد
- برنج ۳ پيمانه
- هويج ۳ عدد
- كلم برگ كوچك يك عدد
- عدس يك پيمانه پخته شده
- سبزي خشك (ترخون، جعفري، شويد، ريحان) ۳/۴ پيمانه
- نمك و فلفل سياه و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهيه دمپخت شيرازي با عدس
مرحله اول: آماده سازي
ابتدا عدس را از يك ساعت قبل خيس كنيد و داخل قابلمه ريخته و كمي آب بريزيد و اجازه دهيد تا پخته و نرم شوند. هويج را پوست بگيريد و به صورت مكعبي برش بزنيد. برنج را زا قبل با كمي نمك خيس كنيد.
مرحله دوم: تفت دادن پياز و هويج
پياز را نگيني ريز خرد كنيد و داخل تابه با عمق مناسب و كمي روغن و زردچوبه تفت دهيد تا سبك شود در ادامه هويج خرد شده را نيز اضافه كنيد و تفت دهيد سپس كلم را به قطعات ريزتر خرد كنيد و اضافه كنيد.
مرحله سوم: تهيه مواد مياني
همه مواد را خوب باهم تفت دهيد تا كلم و هويج شفاف و نرم شوند وقتي به اين مرحله رسيد عدس را به همراه كمي نمك و فلفل سياه و زردچوبه فراوان اضافه كنيد و هم بزنيد تا يكدست شود سپس از روي حرارت برداريد.
مرحله چهارم: پخت دمپخت شيرازي
برنج را به همراه آب داخل قابمله بريزيد، سطح آب يك بند انگشت بالاتر باشد و مقداري روغن بريزيد و برنج را روي حرارت قرار دهيد تا به جوش بياد وقتي برنج در حال جوش است كف روي آن را بگيريد و مقداري زردچوبه براي خوش رنگ شدن برنج و سبزي هاي خشك به برنج اضافه كنيد.
وقتي آب برنج تقريبا در حال كشيده شدن است مواد مياني تهيه شده را بريزيد و خوب مخلوط كنيد روي درب قابلمه دمكني قرار دهيد و دمپخت شيرازي را براي ۴۵ دقيقه دم بگذاريد در انتها كمي كره و زعفران روي دمپخت بريزيد. نوش جان!
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذا مطلب خورشت سيب آلبالو، غذاي خوشمزه شاهرودي را مطالعه كنيد.