شله زرد يكي از معروفترين دسرهاي سنتي ايراني است كه در سفرههاي مردم جايگاه ويژهاي دارد.
مواد لازم تهيه شله زرد
- برنج ۲ پيمانه
- شكر ۵ پيمانه
- گلاب يك پيمانه
- نمك يك قاشق چايخوري
- كره ۱۰۰ گرم
- زعفران ساييده يك قاشق مرباخوري
- خلال بادام نصف ليوان
- پودر پسته و دارچين به ميزان لازم
طرز تهيه شله زرد
برنج را از شب قبل شسته، بگذاريد با يك پيمانه گلاب و ۳ پيمانه آب خيس بخورد. با اين كار، پخت شله زرد زمان زيادي نميگيرد و نگران ته گرفتن آن نميشويد.
در يك قابلمه بزرگ، ۸ پيمانه آب بريزيد و روي گاز بگذاريد تا جوش بيايد. وقتي آب جوش آمد، برنج خيس خورده را در قابلمه ريخته و مدام هم بزنيد و كف روي آن را با كفگير جمع كنيد.
زعفران دمكرده را به برنج بيفزاييد. دقت كنيد حتما زعفران را قبل از ريختن شكر به برنج اضافه كنيد تا دانههاي برنج به طور يكنواخت رنگ بگيرند.
سپس شكر را اضافه كنيد. نكته مهم در افزودن شكر اين است كه وقتي آن را اضافه كنيد كه برنج بهميزان دلخواه پخته شده باشد. چون پس از افزودن شكر، دسر كمي لعاب مياندازد؛ اما به هيچ وجه برنج بيشتر نميپزد.
پس از افزودن شكر، آن را مرتب هم بزنيد تا ته نگيرد. خلال بادام را هم به بقيه مواد بيفزاييد تا شله زرد خوشمزهتر شود.
در آخر كره را افزوده و هم بزنيد. به جاي كره، روغن نريزيد، چون روغن باعث ميشود شله زرد پس از پخت، ترك بخورد. بعد از ده دقيقه دسر را از روي شعله برداريد و در ظرف بكشيد و با دارچين، خلال بادام و خلال پسته تزئين كنيد.
نكات
- بعضي از شله زردها در ظرف آب مياندازند و ظاهر خوبي ندارند. اگر ميخواهيد اين اتفاق نيفتد، آن را پس از پخت روي شعله پخش كن بگذاريد تا آب اضافه آن بخار شود.
- توجه داشته باشيد كه هميشه از يك پيمانه واحد براي اندازه گيري برنج، آب و شكر استفاده كنيد.
- در تهيه شله زرد حتما از برنج مرغوب استفاده كنيد تا وا نرود و ظاهر خوبي داشته باشد.
- اگر خلال بادام دوست نداريد، ميتوانيد آن را حذف كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با دستور دسرهاي خوشمزه طرز تهيه شير برنج دارچيني، دسري خوشمزه براي تمام سليقهها را مطالعه كنيد.