پسته پلو در زمان قاجار يكي از پلوهاي محبوب در دربار بوده و با گوشت گردن، ماهيچه و يا گوشت قلقلي يا مرغ تهيه ميشود.
پسته پلو يكي از انواع پلوها ايراني است، كه از گذشته تا به امروز تهيه ميشود. همانطور كه از نام غذا پيدا است براي تهيه پلو از پسته استفاده ميكنيم. اين غذا در بين كرمانيها و بيشتر شهرها محبوب است. شما ميتوانيد بهدلخواه پستهها را بهصورت درسته و يا دو نيم شده و يا خلال در اين پلو استفاده كنيد. امروز در مجله دلتا پسته پلو با گوشت گردن را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.
مواد لازم براي تهيه پسته پلو
- برنج ۴ پيمانه
- پسته تازه ۵۰۰ گرم
- شويد تازه ۲ پيمانه
- زعفران دم كرده غليظ به مقدار لازم
- گردن گوسفندي يك عدد
- پياز ۵ عدد
- كره ۱۰۰ گرم
- رزماري خشك به مقدار لازم
- چوب دارچين يك عدد
- نمك، فلفل سياه، برگ بو، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهيه پسته پلو با گوشت گردن
مرحله اول: تفت دادن پياز و آماده سازي گردن
ابتدا گردن را خوب بشوييد و روي آن شيارهايي ايجاد كنيد و تمام شيارها را با رزماري خشك پر كنيد. تمام پيازها را پوست بگيريد و خلالي ريز خرد كنيد و داخل قابلمه مورد نظر كره را ريخته و به همراه كمي روغن تفت دهيد تا سبك شود و بعد گردن را اضافه كنيد و با پياز خوب تفت دهيد تا گوشت گردن كمي تغيير رنگ دهد.
مرحله دوم: پخت گردن
در ادامه تمام ادويهها را بههمراه ۱/۴ پيمانه زعفران دم كرده و چوب دارچين و برگ بو ۱/۲ پيمانه آب بگذاريد تا پخته و گوشت پنبهاي شود نياز به افزودن آب زياد نيست زيرا پياز و گوشت خودش آب انداخته و غليظ ميشود در يك ساعت انتهايي پخت نمك را به گردن اضافه كنيد.
مرحله سوم: آماده سازي پسته
وقتي گردن در حال پخت است پسته هاي تازه را پوست بگيريد و از وسط به دو نيم كنيد برنج را از قبل با كمي نمك خيس كنيد، سپس يك قابلمه آب روي حرارت قرار دهيد و صبر كنيد تا به جوش بياد و برنج ها را اضافه كنيد و ۵ دقيقه بعد پسته ها را بريزيد.
مرحله چهارم: تهيه پسته پلو
وقتي آب برنج در حال تموم شدن بود شويد و كمي زعفران غليظ را اضافه كنيد و پسته پلو را براي ۴۰ دقيقه دم بكشيده و در انتها روي آن كره بريزيد و بعد با گردن پخته شده سرو كنيد. پسته پلو با گوشت گردن شما آماده است. نوش جان!
نكات كليدي در تهيه پسته پلو با گردن
- ميتوانيد برنج را آبكش كنيد و پسته را لا به لا بريزيد.
- ميتوانيد به جاي گردن از مرغ يا گوشت قلقلي بنا به سليقه و ذائقه خود استفاده كنيد.
- از شويد تازه يا خشك مي توانيد استفاده كنيد.
- بگذاريد گردن با پياز و زعفران حسابي پخته شود و آب اضافه نكنيد.
- بهدلخواه مقدار پسته ها را مي توانيد كم و زياد كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب قيمه با گوشت چرخكرده مخصوص لاهيجان را مطالعه كنيد.