• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

حلوا ضيابري خوشمزه و محلي گيلاني

۵ بازديد

حلوا ضيابري يكي از انواع حلواهاي استان گيلان است. قدمت اين حلوا به ۵۰۰ سال پيش مي‌رسد و گيلاني‌ها در روزهاي خاص اين حلوا را تهيه مي‌كنند.

حلوا ضيابري

حلوا ضيابري در واقع يك نوع شيريني سنتي گيلاني حساب مي‌شود و بسيار متفاوت و خوشمزه است. اين حلوا به صورت لايه‌اي با خمير تهيه مي‌شود و در تالش براي سوغات و يا عزيزاني كه از راه آمده باشند اين حلوا ضيابري خوشمزه را تهيه مي‌كنند. اما اين حلوا در نواحي شاندرمن و ماسال نيز تهيه مي شوند تهيه اين حلوا كمي زمان‌بر است ولي نتيجه كار بسيار خوب و خوشمزه مي‌باشد. امروز در مجله دلتا طرز تهيه حلوا ضيابري با گردو، هل و دارچين را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.

مواد لازم براي تهيه حلوا ضيابري

  • آرد برنج ۱ و ۱/۴ پيمانه
  • شكر يك پيمانه
  • آب ۱/۲ پيمانه
  • جوهر ليمو يا آب‌ليموترش تازه ۱/۴ قاشق چاي‌خوري
  • كره ذوب شده ۴ قاشق غذا‌خوري
  • گردو يك پيمانه
  • زيره يك قاشق غذا‌خوري
  • زنجبيل ۱/۲ قاشق غذا‌خوري
  • هل و دارچين در صورت دل‌خواه ۱/۲ قاشق چاي‌خوري

طرز تهيه حلوا ضيابري گيلاني با گردو، هل و دارچين

مرحله اول: تفت دادن آرد

ابتدا آرد برنج را داخل يك تابه الك كنيد و به مدت ۱۰ دقيقه خوب آرد تفت دهيد تا بوي خامي آرد از بين برود ولي اصلا نبايد تغيير رنگ دهد، پس زمان‌سنج را كنار دست خود قرار دهيد و روي حرارت ملايم تفت دهيد سپس از روي حرارت برداشته و داخل يك كاسه بريزيد.

مرحله دوم: تهيه شربت

براي تهيه شربت آب و شكر را با هم مخلوط كنيد و داخل يك قابلمه بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد وقتي دانه‌هاي شكر حل شد آب‌ليموترش يا جوهر‌ ليمو را اضافه كنيد و با يك فرچه تميز آب‌ليمو را مداوم دور قابلمه بزنيد تا شكرك نزند و مداوم كف روي شربت را جدا كنيد بعد از ۱۵ دقيقه كمي از شربت را با قاشق برداشته و صبر كنيد تا خنك شود.

مرحله سوم: تهيه خمير حلوا

در ادامه كره را روي حرارت قرار دهيد تا ذوب شود، سپس دوغ روي كره را مداوم بگيريد حالا كره و شربت و آرد برنج تفت داده شده را داخل كاسه ريخته و هر سه بايد هم دما يعني گرم باشند حالا آرد را داخل كاسه ريخته و كره و شربت را كم كم اضافه كنيد تا آرد جمع شود سپس خمير را خوب ورز دهيد تا نرم و لطيف شود و بعد‌از خمير چانه بگيريد.

مرحله چهارم: تهيه حلوا ضيابري

در ادامه گردوي خرد شده را داخل كاسه ريخته و زيره و زنجبيل و هل و دارچين و كمي آرد را كنار دست خود قرار دهيد و روي سطح كار آرد بپاشيد و روي هر چانه نيز كمي آرد ريخته و با وردنه به شكل مستطيل خمير را باز كنيد سپس روي خمير كمي گردو و زنجبيل و هل و دارچين بريزيد و حالا خمير را ابتدا از دو طرف بعد از بالا و پايين تا زده تا شبيه مربع شود و همه خمير را به اين شكل آماده كنيد و تزئين كنيد. نوش جان!

نكات كليدي در تهيه حلوا ضيابري

  • مهم ترين عامل اين حلوا گرم بودن شربت و كره و آرد است اگر سرعت عمل كافي نداريد بهتر است همه مواد را خمير نكنيد و ابتدا چانه چانه خمير را تهيه كنيد و هر موقع احساس كرديد شربت يا آرد يا كره سرد شدن كمي روي حرارت قرار دهيد.
  • مي‌توانيد به‌جاي شربت از عسل رقيق شده با آب نيز استفاده كنيد.
  • مواد مياني سليقه اي و قابل تغيير است.
  • با مقادير فوق ۸ عدد حلوا ضيابري خواهيد داشت.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع حلواهاي لذيذ مطلب دستور طرز تهيه ترحلوا شيرازي در خانه را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.