• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه كوفته تبريزي لذيذ به روش آذري‌ها

۸ بازديد

كوفته‌ از خوشمزه‌ترين غذاهاي ايراني است كه از ساليان بسيار دور جايگاه ويژه‌اي بين ايرانيان داشته و انواع مختلف آن در شهرهاي ايران تهيه مي‌شود، اما آذري‌ها در پخت آن مهارت شگفت‌انگيزي دارند.

كوفته تبريزي

تبريزي‌ها براي تهيه كوفته‌ اصيل، گوشت را در هاون سنگي يا با چاقو به‌قدري مي‌كوبند تا كاملا منسجم و كش‌دار شود. ما در اين‌جا از غذاساز استفاده مي‌كنيم و گوشت چرخ شده را براي چند دقيقه ميكس مي‌كنيم. با اين كار كوفته‌ شما به هيچ عنوان حين پخت وا نمي‌رود. با طرز تهيه كوفته تبريزي همراه مجله دلتا باشيد.

مواد لازم براي تهيه كوفته تبريزي به روش آذري‌ها

  • گوشت چرخ شده ۵۰۰ گرم (تركيب گوساله و گوسفندي)
  • تره ۱۰۰ گرم
  • مرزه ۱۰۰ گرم (در صورت استفاده از مرزه‌ خشك معادل ۳ قاشق غذاخوري)
  • آويشن خشك يك قاشق غذاخوري سرخالي
  • برنج نصف پيمانه
  • لپه نصف پيمانه
  • پياز ۳ عدد بزرگ
  • تخم‌ مرغ يك عدد
  • سيب‌زميني يك عدد
  • رب گوجه‌فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
  • كره ۵۰ گرم
  • قيصي ۱۰ تا ۱۵ عدد
  • زرشك ۳ قاشق غذاخوري
  • ادويه‌ گوشت، زردچوبه، فلفل سياه و نمك به ميزان لازم

طرز تهيه كوفته تبريزي

مرحله اول

ابتدا گوشت چرخ شده را براي چند دقيقه داخل غذاساز ميكس كنيد تا كاملا له شود. سپس گوشت را براي استراحت در يخچال قرار دهيد. لپه را كه از ۲ ساعت قبل خيس كرده‌ايد، به‌ همراه سيب‌زميني پوست كنده و ۲ پيمانه آب روي حرارت قرار دهيد تا كاملا بپزد. برنج هم مانند لپه بايد از ۲ ساعت قبل خيس خورده باشد. سپس به همراه ۲ پيمانه آب و كمي زردچوبه روي حرارت قرار دهيد. اجازه دهيد تا برنج نيم‌پز و آب آن كشيده شود.

مرحله دوم

براي تهيه پياز داغ ۲ عدد از پيازها را به‌صورت نگيني خرد كنيد. سپس در يك قابلمه‌ بزرگ كه جاي كافي براي كوفته‌ها دارد، سرخ كنيد. بعد از طلايي شدن، پيازها را از قابلمه خارج كنيد. در همان قابلمه رب را با كره و ادويه‌ها تفت دهيد تا رنگ رب باز شود. يكي از پيازها را رنده‌ درشت كنيد و آب آن را كامل جدا كنيد. آب پياز را به همراه ۱.۵ ليتر آب جوش به رب اضافه كنيد.

مرحله سوم

وقتي آب لپه و برنج كاملا كشيده شد، آماده هستند. حالا لپه و سيب‌زميني پخته شده را خوب بكوبيد. ۲ قاشق از پيازداغ را براي مواد داخل كوفته جدا كنيد و با قيصي‌هاي خرد شده و زرشك مخلوط كنيد.

مرحله چهارم

در اين مرحله گوشت را با لپه و سيب‌زميني كوبيده شده، برنج نيم‌پز، سبزي‌ها، پياز رنده شده، تخم مرغ، باقي‌مانده‌ پياز داغ، نمك، زردچوبه و ادويه‌ گوشت با هم مخلوط كنيد. مواد را ورز دهيد تا كاملا يك‌دست شوند.

مرحله پنجم

به اندازه‌ يك پرتقال متوسط از مواد كوفته برداريد و با دست گرد كنيد. سپس آن را باز كنيد و از مواد قيصي داخل آن قرار دهيد. كوفته را جمع كنيد و بين دستان‌ خود گرد كنيد. كوفته‌ها را داخل قابلمه‌اي كه سس در آن قرار دارد بچينيد و از سس روي كوفته‌ها بريزيد. اجازه دهيد ۱۰ دقيقه كوفته‌ها با درب باز در سس بجوشند و سپس درب قابلمه را بگذاريد تا براي ۴۵ دقيقه بپزند.

كوفته تبريزي شما حاضر است. نوش جان!

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب طرز تهيه پسته پلو خوشمزه، و زعفراني با گوشت گردن را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.