به عاشقان غذاهاي ترش و ملس پيشنهاد ميكنيم اين غذاي متفاوت و لذيذ رو حتما امتحان كنند. هم ميتوانيد بهصورت خوراك مصرف كنيد و هم با پلو سرو كنيد.نوش جان!
كتلت مرغ ترش از دسته كتلتهاي بسيار خوشمزه ميباشد كه طعم و مزه متفاوتي با ديگر كتلتها دارد و از مرغ براي تهيه اين كتلت استفاده شده است و طعم بسيار خوبي با سماق خواهد داشت اما بايد از سماق دانه گرد و نكوبيده شده استفاده كنيد كه طعم ترش فوقالعادهاي به اين غذا ميدهد. كتلت مرغ كه در واقع نوعي خورشت نيز ميباشد را ميتوانيد در كنار يك پلو زعفراني خوشمزه ميل كنيد. امروز همراه ما در مجله دلتا باشيد.
مواد لازم براي تهيه كتلت
- سينه مرغ يك عدد
- پياز ۲ عدد
- هويج ۲ عدد
- رب ۲ قاشق غذاخوري
- سماق دانه گرد ۴ قاشق غذاخوري
- نمك، فلفل سياه، پاپريكا، پودر سير، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهيه كتلت مرغ ترش با سماق
مرحله اول: آماده سازي كتلت
ابتدا سينه مرغ را بدون استخوان كنيد سپس به همراه يكي از پيازها چرخ كنيد تا منسجم شود. ميتوانيد از غذاساز نيز در له كردن سينه مرغ استفاده كنيد.
مرحله دوم: سرخ كردن كتلت مرغ
در ادامه سينه مرغ چرخ شده را بههمراه نمك، فلفل سياه، پاپريكا و پودر سير و كمي زردچوبه خوب ورز دهيد تا مواد مخلوط و مرغ مزهدار شود سپس به اندازه دلخواه از مواد برداريد و داخل تابه از قبل گرم شده كتلت مرغ را سرخ كنيد سپس از تابه خارج كنيد.
مرحله سوم: آماده سازي سماق
حالا سماق دانه گرد را به همراه ۱/۳ پيمانه آبجوش روي شعله قرار دهيد و بگذاريد براي ۴ دقيقه بجوشد تا عصاره و طعم سماق خارج شود و حسابي طعم سماق در بياد و بعد از صافي رد كنيد و عصاره بدست آمده را كنار بگذاريد.
مرحله چهارم: تفت دادن پياز و رب
در ادامه پياز ديگر را نگيني خرد كنيد و داخل تابه تفت دهيد سپس به آن زردچوبه بزنيد تا كمي سبك و طلايي شود، سپس رب را اضافه كنيد و بههمراه آن كمي فلفل سياه بزنيد و رب را حسابي سرخ كنيد تا بوي خامي رب از بين برود.
مرحله پنجم: تهيه سس
حالا يك پيمانه آبجوش داخل پياز و رب ريخته و بگذاريد تا به قل زدن بيفتد سپس كتلت مرغ سرخ شده را بههمراه هويج خرد شده و حلقه شده داخل سس قرار دهيد و بعد آب سماق صاف شده را اضافه كنيد و براي ۱۵ الي ۲۰ دقيقه بگذاريد تا سس غليظ شود، سپس بههمراه پلو زعفراني و سالاد ميل كنيد. نوش جان!
نكات كليدي
- طعم و مزه اين كتلت مرغ به سماق است كه اگر نداريد ميتوانيد از كمي آبغوره براي مزهدار كردن آن استفاده كنيد.
- در انتها كتلت مرغ ترش بايد در يك سس غليظ باشد.
- ميتوانيد با گوشت قرمز چرخ كرده نيز اين تركيب را تهيه كنيد.
- به همراه رب ميتوانيد از چند عدد گوجه پوره شده نيز استفاده كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب طرز تهيه پسته پلو خوشمزه، و زعفراني با گوشت گردن را مطالعه كنيد.