• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

شيرين پلوي شيرازي با مرغ، غذايي خوشمزه و آسان

۱۳ بازديد

شيرين پلو يكي از انواع غذاهاي پلويي ايران است، كه به‌عنوان يك غذاي پرطرفدار و مجلسي در ميان ايرانيان شناخته مي‌شود. اگر طرفدار غذاهاي شيرين و جذاب هستيد حتما اين دستور پخت را امتحان كنيد.

شيرين پلو با مرغ

شيرين پلو غذايي ايراني و بسيار خوشمزه كه با دانستن ريزه كاري‌هاي پخت آن، مهماني گرفتن براي شما آسان مي‌شود. با مقدار موادي كه در اين دستور آشپزي قرار گرفته است مي‌توانيد براي ۴ نفر شيرين پلو تهيه كنيد. با آموزش آشپزي شيرين پلو با مرغ همراه مجله دلتا باشيد.

مواد لازم شيرين پلو

  • پياز يك عدد
  • كره ۷۵ گرم
  • برنج ۳ پيمانه
  • سينه مرغ ۲ عدد
  • خلال بادام ۶۰ گرم
  • خلال پسته ۵۰ گرم
  • روغن مايع به‌اندازه كافي
  • شكر ۶ قاشق غذاخوري
  • زعفران ۳ قاشق سوپ‌خوري
  • نمك و زردچوبه به‌اندازه كافي
  • پوست پرتقال خلال شده ۵۰ گرم
  • هل كوبيده شده يك قاشق چاي‌خوري

طرز تهيه شيرين پلو با مرغ

مرحله اول

ابتدا تكه‌هاي مرغ را در آب، پياز و كمي زردچوبه قرار دهيد و درب قابلمه را بگذاريد تا مرغ‌ها براي ۴۵ دقيقه الي يك ساعت روي حرارت ملايم پخته شود. وقتي مرغ‌ها آماده شد از قابلمه خارج كنيد تا خنك شوند. در تابه‌اي كمي روغن بريزيد و روي حرارت كم قرار دهيد. سپس مرغ‌ها را در تابه تفت دهيد تا طلائي شوند. زماني‌كه مرغ‌ها آماده شد روي تخته آشپزخانه آن‌ها را خرد كنيد.

مرحله دوم

نصفي از شكر، هل و زعفران را در كاسه‌اي بريزيد و باهم كاملا مخلوط كنيد و كنار بگذاريد.

برنج را پخته و آبكش كنيد. سپس قابلمه را روي حرارت ملايم بگذاريد و روغن را در كف قابلمه بريزيد و اگر تمايل داشتيد، ته‌ديگ نان يا سيب‌زميني روي روغن قرار داده و با كفگير يك‌لايه از برنج را بريزيد و لايه بعدي مرغ و مخلوط هل را روي آن بريزيد.

اين كار را ادامه دهيد تا در آخر برنج سفيد بريزيد و خلال بادام را در گوشه‌اي از برنج يا روي برنج قرار دهيد تا با بخار برنج كمي نرم شود.

درب قابلمه را بگذاريد و حرارت را زياد كنيد تا برنج بخار كند. ۷۰ گرم كره را با ۳ قاشق سوپ‌خوري روغن مايع در شير داغ كن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا داغ شود. بعد از بخار كردن برنج، روغن و كره داغ شده را روي برنج بريزيد.

باقي زعفران را نيز در گوشه‌اي از برنج بريزيد و درب قابلمه را بگذاريد و سريع حرارت را ملايم كنيد تا به‌ مرور زمان برنج پخته شود. در زماني كه برنج در حال پخت است، خلال پسته را با آب سرد بشوييد.

مرحله سوم

تابه‌اي را روي حرارت ملايم قرار دهيد. باقي‌مانده كره و روغن مايع را داخل آن بريزيد و پسته را نيز اضافه كنيد و به مدت ۲ دقيقه باهم تفت دهيد تا كاملا يك‌دست شوند. خلال پرتقال را با كمي شكر و آب بپزيد و كنار بگذاريد.

مرحله چهارم

پس‌از پخت شيرين‌پلو ظرف خلال بادام را از داخل قابلمه بيرون آوريد. برنج را مخلوط كنيد و در ظرف مورد نظر سرو كنيد. تكه مرغ‌ها را روي آن قرار دهيد. از خلال پوست پرتقال، خلال بادام و خلال پسته براي تزئين استفاده كنيد. نوش جان!

نكات كليدي شيرين پلو

  • ميزان افزودن شكر به ذائقه شما بستگي دارد. مي‌توانيد كم يا زياد كنيد ولي بيش‌ازحد شكر ريختن باعث چسبندگي برنج مي‌شود.
  • به‌دلخواه مقداري زرشك يا كشمش به مواد فوق اضافه كنيد.
  • مي‌توانيد ابتدا با مقداري آب و شكر شربت تهيه كنيد سپس تمام مغزها را داخل شربت ريخته و به همراه مرغ لابه‌لاي برنج بريزيد.
  • مي‌توانيد مواد را جداگانه روي برنج ريخته و فقط برنج را با شربت دم بگذاريد.
  • زعفران را با يخ دم‌كنيد تا رنگ بيشتري داشته باشد.
  • به‌دلخواه مي‌توانيد ۱/۳ پيمانه گلاب نيز اضافه كنيد.
  • مي‌توانيد ۲ هويج رنده شده به مواد فوق اضافه كنيد.
  • بعد از دم كشيدن برنج مي‌توانيد روي آن كمي دارچين بپاشيد.
  • اگر دوست داريد برنج شما زرد و طلايي باشد در هنگامي‌كه مي‌خواهيد آبكش كنيد كمي زردچوبه و زعفران داخل برنج ريخته سپس آبكش كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع پلو لذيذ مطلب طرز تهيه جعفري پلوي زعفراني با مرغ، خوشمزه و آسان را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.