اين شيربرنج يك دسر عالي و خوش بافت و خوش طعم است كه بدون شكر تهيه ميشود و براي شيرين شدن آن از عسل استفاده ميكنيم.

شير برنج عسلي يكي از انواع شير برنجهاي بسيار خوشمزه و مجلسي ايران است كه علاوهبر اينكه طعم فوقالعاده خوشمزهاي دارد ، براي ديزاين سفره نيز مناسب است. جالب است بدانيد كه نام اين غذا در شاهنامه فردوسي هم آمده است. با آموزش شير برنج عسلي همراه مجله دلتا باشيد.
مواد لازم
- برنج ۲ پيمانه
- مغز پسته براي تزيين
- شير ۱۵۰۰ ميليليتر
- شير عسلي ۴۰۰ گرم
- زعفران ۲ قاشق چايخوري
- دانه هل نصف قاشق چايخوري
دستور پخت
براي تهيه شير برنج عسلي ابتدا در قابلمهاي برنج پاكشده را بريزيد و اجازه دهيد تا ۲ ساعت خيس بخورد و بعد آب آن را خالي كنيد سپس برنج را در ظرف مورد نظر براي پخت بريزيد و شير را به آن اضافه كنيد و قابلمه را روي حرارت ملايم قرار دهيد.
به مدت يك ساعت برنج در شير بپزد، البته در اين يك ساعت شير برنج را مداوم هم بزنيد تا غليظ شود. سپس دانههاي هل را با گوشتكوب نيم كوب كنيد و همراه با شير عسلي به شير برنج اضافه كنيد و اجازه دهيد طعم هل در شير برنج شما پخش شود.
به مدت ۱۰ دقيقه شير برنج را طعم دار كنيد. بعد در آخر زعفران را اضافه و با مواد خوب مخلوط كنيد. وقتي به غلظت دلخواه رسيد حرارت را خاموش كنيد و شير برنج را در ظرف موردنظر سرو كنيد. براي تزئين آن از مغز پسته استفاده كنيد. نوش جان!
نكات
- ميتوانيد از عسل هم استفاده كنيد، در اينصورت زمانيكه شير و برنج پخته و برنج نرم شد، عسل را اضافه ميكنيم.
- از دارچين ميتوانيد براي تزئين و سرو استفاده كنيد.
- اگر طعم گلاب را دوست داريد در ۱۰ دقيقه پاياني پخت ميتوانيد گلاب را به شير برنج اضافه كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور دسر سوهان، دسر متفاوت ايراني را مطالعه كنيد.