اگر به غذاهاي ترش و ملس علاقمند هستيد، خورشت غوره مسما با ظاهري شبيه به قورمهسبزي ميتواند براي شما جذاب باشد.

خورشت غوره از غذاهاي ترش و ملس ايراني است كه اگرچه بهصورت متداول با گوشت قرمز طبخ ميشود ولي ميتوان آن را با گوشتهاي سفيد مانند مرغ و بوقلمون هم تهيه كرد. اگر شما گياهخوار هستيد اين خورشت را بدون گوشت و بهصورت كاملا گياهي هم ميتوان تهيه كنيد. با مجله دلتا و طرز تهيه خورشت غوره همراه باشيد.
مواد لازم
- گوشت خورشتي ۴۰۰ گرم
- پياز بزرگ يك عدد
- غوره ۲۵۰ گرم
- نعناع ۱۰۰ گرم
- جعفري ۵۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگي يك قاشق غذاخوري
- روغن مايع به اندازه كافي
- نمك، فلفل سياه و زردچوبه به اندازه كافي
طرز تهيه
پياز را بهصورت نگيني ريز خرد كرده و درب قابلمه مناسب با روغن كمي تفت دهيد تا نرم و شفاف شود.
پس از اينكه پياز نرم شد مقداري زردچوبه به آن اضافه كنيد و تفت دادن را تا زمانيكه پياز و زردچوبه يكدست شوند ادامه دهيد. گوشت خورشتي را به پياز اضافه كنيد و مخلوط پياز و گوشت را تفت دهيد.
وقتي گوشت تغيير رنگ داد و سرخ شد. رب گوجه فرنگي را با مقداري فلفل سياه به مواد اضافه كنيد و خوب تفت دهيد.
پس از تفت رب، چند ليوان آب جوش به قابلمه اضافه كنيد و درب قابلمه را بگذاريد تا گوشت با حرارت ملايم بپزد.
نعناع و جعفري را پاك كنيد و پس از شستوشو بهصورت ساطوري ريز خرد كنيد.
يك تابه مناسب روي حرارت قرار دهيد و مقداري روغن داخل آن بريزيد پس از اينكه روغن داغ شد نعناع و جعفري را اضافه كنيد و كمي تفت دهيد تا سرخ شود.
نعناع و جعفري تفت داده را به خورشت اضافه كنيد.
پس از ۱۵ دقيقه غوره را نيز با مقداري نمك و فلفل به خورشت اضافه كرده و شعله را كم كنيد تا خورشت جا بيفتد پس از اينكه خورشت آماده شد آن را به همراه برنج سرو كنيد.
نكات طرز تهيه خورشت غوره
- خورشت غوره معمولا با گوشت خورشتي طبخ ميشود ولي اگر منع مصرف گوشت قرمز داريد، ميتوانيد اين خورشت خوشمزه را با مرغ درست كنيد.
- براي اينكه خورشت غوره ظاهر اصلي خود را حفظ كند و شبيه خورشت مرغ نشود، گوشت مرغ را بهصورت قورمهاي (مانند خورشت قورمه سبز) خرد كرده و در خورشت استفاده كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع خورشت لذيذ مطلب خورشت قيمه نخود، غذاي اصيل يزديها را مطالعه كنيد.