• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

دسر سوهان، دسر متفاوت ايراني

۱۴ بازديد

دسر سوهان يكي از دسرهاي بسيار خوشمزه ايراني هست كه مي‌توانيد به‌راحتي آن را تهيه كنيد. اين دسر بسيار مقوي است. اگر طعم و مزه سوهان را دوست داشته باشيد اين دسر را نيز دوست خواهيد داشت.

دسر سوهان نرم

دسر سوهان نياز به همزدن زيادي دارد تا كش‌دار شود. اين دسر اصيل ايراني است كه در بيش‌تر شهرها تهيه مي‌شود و مي‌تواند گزينه خوبي براي يك عصرانه در كنار چايي باشد. بافت اين دسر كرمي و نرم است و مي‌تواند براي پذيرايي نيز مناسب باشد. امروز در مجله دلتا دسر سوهان نرم و كش‌دار را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.

مواد لازم براي تهيه دسر سوهان

  • تخم‌مرغ ۶ عدد درشت يا ۷ عدد متوسط
  • پودر قند ۱۰۰ گرم
  • كره ۱۵۰ گرم
  • شير ۴ پيمانه
  • آرد سبوس‌دار ۱۶۰ گرم
  • آرد جوانه گندم ۱۰۰ گرم
  • نشاسته ذرت ۴۰ گرم
  • گلاب يك پيمانه
  • عرق هل ۱/۲ پيمانه
  • زعفران ساييده شده به مقدار لازم
  • محلول غليظ زعفران به مقدار لازم

طرز تهيه دسر سوهان نرم و كش‌دار

مرحله اول: همزدن تخم‌مرغ

ابتدا تخم‌مرغ‌ها را داخل كاسه شكسته و به آن كمي پودر زعفران ساييده شده اضافه كنيد. بسته به‌اندازه تخم‌مرغ‌ها مي‌توانيد ۷ عدد متوسط يا ۶ عدد تخم‌مرغ درشت استفاده كنيد و بعد تخم‌مرغ‌ها را با همزن بزنيد تاكمي بوي زهم آن گرفته شود.

مرحله دوم: افزودن كره

سپس در ادامه پودر قند را اضافه كنيد و هم بزنيد تا كرمي رنگ و سبك و پفكي شود حتما از دور تند همزن كمك بگيريد. در ادامه كره به دماي محيط رسيده را اضافه كنيد را اضافه كنيد و با دور تند همزن بزنيد تا كره به خورد تخم‌مرغ‌ها برود و مخلوط يكدستي به دست آيد.

مرحله سوم: جوشاندن مواد

به قابلمه مورد‌نظر شير را اضافه كنيد و در ادامه آرد سبوس و آرد جوانه و نشاسته ذرت را داخل يك‌كاسه ريخته و هم بزنيد سپس روي شير الك كنيد و با همزن دستي خوب مواد را هم بزنيد. همزدن در اين مرحله مهم است زيرا باعث مي‌شود آرد گلوله نشود، سپس قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد و مداوم هم بزنيد تا كم‌كم مواد غليظ شوند.

مرحله چهارم: تهيه دسر سوهان

در ادامه وقتي غليظ شد مخلوط تخم‌مرغ را اضافه كنيد و مداوم هم بزنيد در اين مرحله ممكن است دسر شما كمي شل شود اصلا نگران نباشيد، با همزدن مداوم مجدد سفت مي‌شود و بعد كمي زعفران دم‌كرده غليظ اضافه كنيد و هم بزنيد به مدت ۳۰ الي ۴۰ دقيقه و در ادامه عرق هل و گلاب را اضافه كنيد و هم بزنيد تا اطراف قابلمه شروع به ريز جوش كند دسر شما آماده‌شده است داخل ظرف كشيده و با خلال و مغزي‌جات مختلف سرو كنيد. نوش جان

نكات كليدي در تهيه دسر سوهان

  • هر چه نوع آرد استفاده‌شده مرغوب‌تر باشد دسر باكيفيت‌تري خواهيد داشت.
  • براي كش‌دار شدن دسر آرد جوانه را بيش‌تر بريزيد و براي نرم شدن نشاسته ذرت را بيش‌تر اضافه كنيد.
  • همزدن مداوم را فراموش نكنيد.
  • افزودن بيش‌ از اندازه نشاسته ذرت باعث ترك خوردن دسر مي‌شود.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور تهيه شربت سنتي، براي رفع عطش تابستاني را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.