ماني پلو از غذاهاي خوشرنگ و لعاب دامغاني است و با طعم عالي و بينظير خود طرفداران بسياري دارد.

ماني پلو از غذاهاي محلي شهر دامغان در استان سمنان، فوقالعاده لذيذ بوده و ظاهري اشتهاآور دارد. اين غذا همراه با ته ديگ و ماست يا سالاد گزينهاي بسيار عالي براي سرو در مهمانيها و مجالس است و ميتوانيد تركيبات آن را به سليقه خود نيز كم و زياد كنيد. طرز تهيه ماني پلو را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- برنج ۳ پيمانه
- لپه يك پيمانه
- زرشك ۱۰۰ گرم
- كشمش پلويي ۲۰۰ گرم
- رشته پلويي ۲۰۰ گرم
- پياز يك عدد بزرگ
- گوشت خورشتي (گوسفند يا گوساله) ۳۰۰ گرم
- زعفران دم كرده ۱/۴ پيمانه
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
- روغن به ميزان لازم
مواد لازم براي تهديگ
- برنج پخته يك پيمانه
- ماست چكيده ۲ قاشق غذاخوري
- تخم مرغ يك عدد
- زعفران دم كرده ۲ قاشق غذاخوري
- كره براي چرب كردن كف قابلمه
طرز تهيه ماني پلو
پياز را خلالي خرد كرده و در روغن تفت دهيد. وقتي پياز سبك و طلايي شد، كمي زردچوبه اضافه كنيد و به تفت دادن ادامه بدهيد تا كاملا ترد و طلايي تيره شود. گوشت خورشتي را اضافه كرده و روي شعله متوسط تفت دهيد تا رنگ گوشت تيره شود. كمي زردچوبه، نمك و فلفل به گوشت اضافه كنيد. پس از كمي تفت دادن، ۲ پيمانه آب بريزيد و در تابه را بگذاريد تا گوشت پخته شود.
لپه را كه از قبل خيس كردهايد با دو پيمانه آب و مقداري نمك بپزيد.
قابلمه را آب كنيد و اجازه دهيد به جوش بيايد. برنج شسته شده را در آب جوش بريزيد. ۳ تا ۴ دقيقه قبل از پخت كامل برنج، رشته و لپه پخته و آبكش شده را به آن اضافه كنيد. بعد از دو تا سه دقيقه، برنج را آبكش كنيد.
كف قابلمه كره و مقداري روغن بريزيد (روغن از سوختن كره جلوگيري ميكند). مواد لازم تهديگ يعني، يك پيمانه برنج، دو قاشق ماست چكيده، يك عدد تخم مرغ و دو قاشق زعفران دمكرده را با كمي نمك و فلفل مخلوط و بهصورت فشرده كف قابلمه پهن كنيد (مايه تهديگ نبايد خيلي سفت يا خيلي شل باشد)، سپس برنج مخلوط را روي آن بريزيد و بگذاريد دم بكشد.
كشمش و زرشك را جداگانه با كمي روغن تفت بدهيد. برنج دم كشيده را با زعفران مخلوط كنيد و موقع كشيدن لابهلاي آن زرشك و كشمش بريزيد.
بعد از پخت، ميتوانيد مانيپلو را با مخلوط گوشت و پياز داغ، كشمش و زرشك تزيين كنيد.
نكات پخت ماني پلو
- اگر لپه را زود به برنج اضافه كنيد لعاب مياندازد و دانههاي برنج بعد از دمكشيدن به هم ميچسبد.
- ماني پلو را با مرغ نيز ميتوانيد تهيه كنيد.
- بهتر است لپه را از شب قبل خيس كنيد تا نفخ آن گرفته شود.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع پلو ته چين ماست با مرغ زعفراني خانگي را مطالعه كنيد.