• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه ماني پلوي خوشمزه به روش دامغاني

۱۱ بازديد

ماني پلو از غذاهاي خوش‌رنگ و لعاب دامغاني است و با طعم عالي و بي‌نظير خود طرفداران بسياري دارد.

طرز-تهيه-ماني-پلو

ماني پلو از غذاهاي محلي شهر دامغان در استان سمنان، فوق‌العاده لذيذ بوده و ظاهري اشتهاآور دارد. اين غذا همراه با ته ديگ و ماست يا سالاد گزينه‌اي بسيار عالي براي سرو در مهماني‌ها و مجالس است و مي‌توانيد تركيبات آن را به سليقه خود نيز كم و زياد كنيد. طرز تهيه ماني پلو را در مجله دلتا بخوانيد.

مواد لازم

  • برنج ۳ پيمانه
  • لپه يك پيمانه
  • زرشك ۱۰۰ گرم
  • كشمش پلويي ۲۰۰ گرم
  • رشته پلويي ۲۰۰ گرم
  • پياز يك عدد بزرگ
  • گوشت خورشتي (گوسفند يا گوساله) ۳۰۰ گرم
  • زعفران دم كرده ۱/۴ پيمانه
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
  • روغن به ميزان لازم

مواد لازم براي ته‌ديگ

  • برنج پخته يك پيمانه
  • ماست چكيده ۲ قاشق غذاخوري
  • تخم مرغ يك عدد
  • زعفران دم كرده ۲ قاشق غذاخوري
  • كره براي چرب كردن كف قابلمه

طرز تهيه ماني پلو

پياز را خلالي خرد كرده و در روغن تفت دهيد. وقتي پياز سبك و طلايي شد، كمي زردچوبه اضافه كنيد و به تفت دادن ادامه بدهيد تا كاملا ترد و طلايي تيره شود. گوشت خورشتي را اضافه كرده و روي شعله متوسط تفت دهيد تا رنگ گوشت تيره شود. كمي زردچوبه، نمك و فلفل به گوشت اضافه كنيد. پس از كمي تفت دادن، ۲ پيمانه آب بريزيد و در تابه را بگذاريد تا گوشت پخته شود.

لپه را كه از قبل خيس كرده‌ايد با دو پيمانه آب و مقداري نمك بپزيد.

قابلمه را آب كنيد و اجازه دهيد به جوش بيايد. برنج شسته شده را در آب جوش بريزيد. ۳ تا ۴ دقيقه قبل از پخت كامل برنج، رشته و لپه پخته و آبكش شده را به آن اضافه كنيد. بعد از دو تا سه دقيقه، برنج را آبكش كنيد.

كف قابلمه كره و مقداري روغن بريزيد (روغن از سوختن كره جلوگيري مي‌كند). مواد لازم ته‌ديگ يعني، يك پيمانه برنج، دو قاشق ماست چكيده، يك عدد تخم مرغ و دو قاشق زعفران دم‌كرده را با كمي نمك و فلفل مخلوط و به‌صورت فشرده كف قابلمه پهن كنيد (مايه ته‌ديگ نبايد خيلي سفت يا خيلي شل باشد)، سپس برنج مخلوط را روي آن بريزيد و بگذاريد دم بكشد.

كشمش و زرشك را جداگانه با كمي روغن تفت بدهيد. برنج دم كشيده را با زعفران مخلوط كنيد و موقع كشيدن لابه‌لاي آن زرشك و كشمش بريزيد.

بعد از پخت، مي‌توانيد ماني‌پلو را با مخلوط گوشت و پياز داغ، كشمش و زرشك تزيين كنيد.

نكات پخت ماني پلو

  • اگر لپه را زود به برنج اضافه كنيد لعاب مي‌اندازد و دانه‌هاي برنج بعد از دم‌كشيدن به هم مي‌چسبد.
  • ماني پلو را با مرغ نيز مي‌توانيد تهيه كنيد.
  • بهتر است لپه را از شب قبل خيس كنيد تا نفخ آن گرفته شود.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.