• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

آبگوشت خوشمزه خوانسار مخصوص نذري

۱۵ بازديد

آبگوشت نذري براي مردم هر گوشه از ايران تعريفي متفاوت دارد. كرماني‌ها برگه زردآلو را به آبگوشت‌ اضافه مي‌كنند، مشهدي‌ها آن را در ظروف سنگي مي‌پزند و خوانساري‌ها هم به آبگوشت‌ گندم اضافه مي‌كنند.

آبگوشت خوانساري

پيشنهاد مي‌كنيم كه در محرم امسال، نذر خود را با يك آبگوشت خوشمزه و سنتي ادا كنيد. ما طرز تهيه آبگوشت خوانساري را به شما آموزش مي‌دهيم تا با كمك آن عطر و رنگي تازه به سفره نذري‌ خود بدهيد. همراه مجله دلتا باشيد.

مواد لازم براي تهيه آبگوشت نذري خوانسار

  • گوشت گردن يا سردست گوسفند سه كيلو
  • دنبه ۲۰۰ گرم
  • مخلوط نخود و لوبيا سفيد سه كيلو
  • گندم مخصوص حليم نيم كيلو
  • رب گوجه‌فرنگي نيم كيلو
  • ليمو‌عماني ۱۵ عدد
  • پياز سه عدد
  • سيب‌زميني سه كيلو
  • روغن به مقدار لازم
  • زردچوبه، دارچين، فلفل سياه و نمك به مقدار لازم

طرز تهيه آبگوشت نذري خوانسار

مرحله اول

پيازها را خرد كنيد و در روغن تفت بدهيد. سپس گوشت و دنبه را اضافه كنيد و حرارت را كمي بيشتر كنيد تا آب‌گوشت جمع شود و رنگش كمي تغيير كند. در اين مرحله زردچوبه را هم اضافه كنيد و چند دقيقه تفت دهيد.

مرحله دوم

سه‌چهارم قابلمه را با آب پر كنيد. بهتر است از آب‌جوش استفاده كنيد. بعد از گذشت يك ساعت، نمك را به آبگوشت اضافه كرده و لوبيا، نخود و گندم را هم در قابلمه بريزيد. پخت كامل گوشت و پخت حبوبات و گندم حدود يك ساعت و نيم طول خواهد كشيد.

مرحله سوم

سيب‌زميني‌ها را پوست بكنيد و با ليمو‌عماني به آبگوشت اضافه كنيد. سپس رب را در يك تابه تفت دهيد تا رنگش باز شود و به آبگوشت اضافه كنيد. در قابلمه را ببنديد و حدود ۴۰ دقيقه تا يك ساعت براي پخت سيب‌زميني‌ها صبر كنيد.

مرحله چهارم

آبگوشت نذري خوانساري آماده است. آن را در ظرف دلخواه خود بكشيد. سپس در يك تابه روغن داغ كنيد و دارچين را در روغن كمي تفت داده و روي آبگوشت را با آن تزئين كنيد. البته مراقب باشيد كه با بيش‌ از اندازه اضافه كردن دارچين، طعم آبگوشت را تغيير ندهيد.

نكات پخت آبگوشت خوانساري خوشمزه

  • چربي آبگوشت طعم آن را فوق‌العاده مي‌كند. اما اگر طعم دنبه را دوست نداريد، به استفاده از قسمت‌هاي چرب گوشت گوسفند اكتفا كنيد. فراموش نكنيد كه گوشت گوساله به‌هيچ‌وجه گزينه مناسبي براي پخت آبگوشت نيست.
  • هيچ‌وقت رب گوجه را بدون تفت دادن به آبگوشت اضافه نكنيد. رب سرخ نشده رنگ غذاي شما را كدر خواهد كرد.
  • نيم ساعت قبل از اضافه كردن ليمو‌عماني به آبگوشت، آن‌ها را سوراخ كرده و در آب جوش بيندازيد تا تلخي‌ آن‌ها گرفته شود.
  • حتما از چند ساعت قبل از پخت، حبوبات و گندم را بخيسانيد و قبل از اضافه كردن به آبگوشت، آب آن‌ها را خالي كنيد. با اين كار هم نفخ اين مواد گرفته مي‌شود و هم‌رنگ آبگوشت شفاف‌تر از كار در مي‌آيد.
  • تا آنجا كه مي‌توانيد از اضافه كردن مرحله‌به‌مرحله آب به آبگوشت خود‌داري كنيد. بهترين راه براي پخت آبگوشت خوشمزه اين است كه در ابتداي كار قابلمه بزرگي را انتخاب كنيد و از همان ابتدا آب كافي را در آن بريزيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب پخت آبگوشت فلفل، غذاي اصيل همداني را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.