ته چين مرغ و بادمجان، گوشت و بادمجان، ته چين قارچ، ته چين با گوشت چرخكرده برخي انواع ته چين هستند. تنوع زياد ته چين باعث ميشود هركسي با هر ذائقهاي اين غذاي جذاب را دوست داشته باشد و آن را وارد برنامه غذايي خود كند.

ته چين ماست با مرغ زعفراني هميشه يكي از اولويتهاي ميز غذاي مهماني و مراسمهاي خاص ايراني است. اين غذاي كلاسيك، معمولا به همراه گوشت و مرغ تهيه ميشود. اما تنوع ته چين تنها به اين جا ختم نميشود. امروز طرز تهيه ته چين ماست و مرغ زعفراني آموزش داده ميشود. اين مدل ته چين كه با زرشك، خلال پسته و بادام تهيه ميشود، يكي از رايجترين انواع ته چين است كه طرفداران زيادي دارد. در ادامه، همراه مجله دلتا باشيد.
مواد لازم براي تهيه ته چين ماست با مرغ زعفراني
- مرغ بدون پوست يكونيم كيلوگرم
- نمك سهچهارم قاشق چايخوري
- فلفل سياه آسياب شده سهچهارم قاشق چايخوري
- پياز زرد متوسط (پوست كنده) يك عدد
- آب سرد براي برنج يكونيم فنجان
مواد لازم مخصوص برنج ته چين ماست
- برنج باسماتي چهار فنجان
- ماست يك فنجان
- تخم مرغ يك عدد
- زعفران به مقدار لازم
- روغن نباتي به مقدار لازم
- كره پاستوريزه پنج قاشق غذاخوري
- ادويه برنج (پودر دارچين، پودر گل سرخ، زيره سياه، پودر زنجبيل، هل سبز، ميخك،جوز هندي) يك قاشق چايخوري
- كره سه قاشق غذاخوري
طرز تهيه ته چين ماست با مرغ زعفراني
مرحله اول
براي شروع تهيه يك ته چين ماست خوشمزه قدم اول روشن كردن فر و تنظيم آن روي دماي ۲۰۰ درجه سانتيگراد است. تا فر داغ شود، به سراغ باقي مراحل برويد.
مرحله دوم
در اين مرحله، پياز را بهصورت درشت خرد كنيد. بعد از آن، تكههاي مرغ را همراه پياز، نمك، فلفل و يكونيم فنجان آب داخل يك قابلمه ريخته و روي حرارت قرار دهيد. حرارت را كم كنيد تا مرغ حدود يك ساعت و نيم روي حرارت بپزد.
مرحله سوم
بعد از گذشت يك ساعت و نيم، يك چنگال داخل مرغ فرو كنيد و از پخته شدن آن مطمئن شويد. بعد از اين كه مرغ پخته شد، آن را از قابلمه خارج كرده و كنار بگذاريد تا خنك شود. آب مرغ باقيمانده در قابلمه را هم كمي ديگر بجوشانيد تا به اندازه يك فنجان از آن باقي بماند. آب مرغ و پيازهاي پخته شده را هم داخل يككاسه ريخته و كنار قرار دهيد.
مرحله چهارم
وقتي مرغ بهاندازه كافي خنك شد به كمك يه چنگال آن را كمي خرد كنيد و آب مرغ باقيمانده را به آن اضافه كنيد. مخلوط را به مدت حداقل ۳۰ الي ۴۰ دقيقه داخل يخچال قرار دهيد تا سرد شود.
مرحله پنجم
داخل يك قابلمه مناسب برنج را با مقداري آب، نمك و روغن روي حرارت قرار دهيد. وقتي آب به جوش آمد بازهم صبر كنيد تا برنج كمي نرم شود. بايد اطراف برنج نرم و مغز آن هنوز كمي سفت باشد. در اين صورت برنج آماده آبكشي است.
مرحله ششم
داخل يككاسه متوسط يك عدد تخممرغ، يك فنجان ماست، يك قاشق غذاخوري روغن نباتي و زعفران را باهم مخلوط كنيد. برنج آبكشي شده را هم به مواد اضافه كنيد تا برنج آغشته به مواد شود.
مرحله هفتم
ظرف مناسبي كه ميخواهيد ته چين را با آن داخل فر بگذاريد را برداريد. روغن نباتي و كره پاستوريزه را داخل ظرف ريخته و به مدت سه تا پنج دقيقه داخل فر قرار دهيد تا زماني كه كره ذوب شود. دقيق آن را از پشت شيشه فر نگاه كنيد تا خيلي داغ نشود، زيرا كره خيلي زود ميسوزد. به كمك يك دستكش ظرف را از فر بيرون آورده و روي يك سطح مناسب قرار دهيد.
مرحله هشتم
نيمي از مخلوط برنج را داخل ظرف ريخته و به خوبي در ظرف مخصوص فر پخش كنيد. روي اين لايه كمي ادويه برنج ايراني بزنيد. مخلوط مرغ و آب مرغ را از يخچال بيرون آورده و خوب هم بزنيد. سپس، آن را بهطور مساوي روي لايه برنج پخش كنيد.
مرحله نهم
برنج باقيمانده را روي لايه مرغ بريزيد و به كمك ته قاشق پخش كنيد. به كمك دستكمي مواد را فشار دهيد و دوباره مقداري ادويه روي برنج بپاشيد. مكعبهاي كره زعفراني سرد را بافاصله مساوي از يكديگر روي لايه برنج بچينيد. ظرف را با يك ورق فويل آلومينيومي بپوشانيد و تمام اطراف ظرف را مهر و موم كنيد. با استفاده از يك چاقوي تيز يك شكاف در هر گوشه و سپس چند شكاف در وسط ظرف ايجاد كنيد.
مرحله دهم
ظرف را به مدت يك ساعت و ربع داخل فر قرار دهيد تا زماني كه كنارههاي ته چين قهوهاي طلايي شود. ازآنجاكه دماي فرها متفاوت است، ممكن است مجبور شويد اولين بار كه اين تهچين را ميپزيد كمي زمان پخت را تغيير دهيد. اگر متوجه شديد كه ته چين طلايي نشده مجددا آن را به فر برگردانده و چند دقيقه ديگر بپزيد.
مرحله يازدهم
بعد از اين مدت، ظرف را از فر بيرون بياوريد و فويل آلومينيوم را برداريد. يك چاقو را در كنارههاي ظرف فرو كنيد تا ته چين آزاد شود. ته چين شما آماده است. در ظرف مورد نظر سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت ته چين آلبالو را مطالعه كنيد.